Foto: WIZZ AIR

Compania low-cost maghiară Wizz Air și-a inaugurat astăzi baza aeriană de pe Aeroportul Internațional Sibiu, a șaptea bază operațională din România. Operatorul va aloca Sibiului o aeronavă A320 cu ajutorul căreia va lansa 4 noi zboruri directe de aici.

Wizz Air începe noile zboruri de la Sibiu la Nuremberg de astăzi, cu 3 zboruri săptămânale, spre Milano Bergamo și Madrid, de mâine, 20 august, iar spre Munchen Memmingen, de dumincă, 21 august, cu 2 zboruri/săptămână fiecare. Cu aceste 4 noi zboruri care încep în acest weekend, WIZZ crește numărul de rute operate de la Aeroportul Internațional Sibiu la șase.


Foto: WIZZ AIR

Tot astăzi, Wizz Air va începe să opereze și a doua rută de la cel de-al nouălea aeroport din România, Suceava, spre Londra Luton, cu 4 curse/săptămână.

Compania aeriană investește constant în operațiunile din România și va crește flota la 20 de aeronave până la finalul anului 2016, inclusiv 4 aeronave Airbus A321 noi, ultra-eficiente, cu 230 de locuri, se precizează într-un comunicat de presă.


Foto: WIZZ AIR

József Ujhelyi, Chief Flight Operations Officer Wizz Air, a declarat: “Suntem încântați să sărbătorim deschiderea celei de-a 7-a baze în România, la Sibiu. Din 2007, de la primul zbor al companiei noastre în România, Wizz Air s-a dedicat democratizării transportului aerian în România oferindu-le cienților români tarife reduse și o experiență excelentă la bord. Momentul de referință de azi subliniază încă o dată angajamentul nostru pentru România și, în calitate de cea mai mare companie aeriană din România vom contribui la dezvoltarea infrastructurii locale și la susținerea economiei în Transilvania. Echipajul nostru local, prietenos, așteaptă cu nerăbdare să întâmpine pasagerii la bord cu servicii profesioniste și remarcabile.”

Читайте также  UPDATE! AEROPORTUL IAȘI DOBOARĂ UN NOU RECORD PROPRIU: PESTE 380,000 DE PASAGERI ÎN 2015


Foto: WIZZ AIR

Marcel Luca, Vicepreședintele Consiliului Judeţean Sibiu, a declarat: „Consiliul Judeţean Sibiu apreciază decizia companiei Wizz Air de a deschide o bază de operare pe Aeroportul Internaţional Sibiu. Vreau să subliniez și să leg deschiderea a încă patru noi curse aeriene, începând cu luna august 2016, de pe Aeroportul Internațional Sibiu spre Germania, Italia și Spania, de demersurile făcute de Consiliul Județean Sibiu, care în urmă cu trei ani (aprilie 2013), a luat măsuri de susținere a companiilor aeriene care introduc rute noi pe Aeroportul Sibiu. Acest demers al nostru a fost de bun augur, dovadă fiind deschiderea în anul 2014 a două curse noi, spre Luton și Dortmund, operate de compania Wizz Air. Iată că aceeași companie s-a arătat interesată și în 2016 de operarea a încă patru curse spre Nürnberg, Memmingen, Madrid și Milano. Vom face noi demersuri să avem zboruri și spre alte destinații cum ar fi Paris, Roma sau Barcelona și spre alte aeroporturi europene, dacă vor exista studii minuțioase care să convingă companiile aeriene că aceste curse se justifică. Închei prin a ura cât mai mulți pasageri companiei Wizz Air de pe și spre Aeroportul Internațional Sibiu, iar conducerii Aeroportului îi doresc succes și eficiență în realizarea planului de management asumat.”

Marius Ioan Gîrdea, Director General al Aeroportului Internațional Sibiu: “Data de 19 August 2016 reprezintă o zi importantă pentru Aeroportul Internațional Sibiu, dar și pentru județul Sibiu și regiunea Centru. Deschiderea bazei de operare Wizz Air la Sibiu va duce la creșterea conectivității către importante orașe din Europa. Alocarea unei aeronave la Sibiu demonstrează că eforturile întreprinse de echipa aeroportului au fost canalizate în direcția corectă, aducând avantaje întregii comunități respectiv stabilitate și predictibilitate.”