Foto: WIZZ AIR

Compania low-cost maghiară Wizz Air şi-a anunţat astăzi extinderea semnificativă plănuită pentru anul 2017 în Cluj-Napoca. Cea de-a şasea aeronavă se va alătura flotei din Cluj-Napoca în martie 2017, împreună cu deschiderea a şase noi rute către cinci ţări – Stockholm, Bratislava, Baden-Baden, Frankfurt Hahn, Larnaca şi Malta. Totodată, WIZZ anunță că va sprijini cel mai important eveniment internaţional de alergare din Transilvania, Maratonul Wizz Air Cluj-Napoca, care va avea loc pe data de 9 aprilie 2017.

A şasea aeronavă reprezintă o investiţie suplimentară de 98 de milioane € realizată de WIZZ în România, mărind cu 36 de locuri de muncă directe echipa din Cluj-Napoca, formată din 163 de angajaţi, se precizează în comunicatul companiei transmis astăzi. Noile rute vor fi introduse începând cu sfârşitul lui martie 2017, iar bilete pe aceste rute se găsesc deja în vânzare pe wizzair.com începând de la doar 39 RON**. Împreună cu noile rute lansate, Wizz Air mai anunță o creștere a frecvenței pe cele mai populare zboruri din Cluj-Napoca spre Basel, Barcelona, Nuremberg, Milano Bergamo, Dortmund și Londra Luton.

Demonstrându-şi angajamentul pentru comunitatea din Cluj-Napoca, şi întreaga regiune a Transilvaniei, WIZZ îşi anunţă prima sponsorizare principală a celei mai mari competiții de alergare din Transilvania, Maratonul Wizz Air Cluj-Napoca, care va avea loc pe 9 aprilie 2017, se mai anunță în comunicat. WIZZ este recunoscută pentru organizarea unora dintre cele mai populare maratoane din Europa Centrală şi de Est promovând un stil de viaţă activ şi mişcarea. Similiar atitudinii WIZZ de a democratiza călătoria, alergatul este un sport care poate fi practicat de aproape oricine, oriunde, fără a necesita o investiţie majoră din partea indivizilor. În anul 2017 maratonul va fi ţinut la Cluj-Napoca pentru a şaptea oară şi peste 5,200 de alergători din 25 de ţări sunt aşteptaţi să participe în cadrul celui mai important maraton internaţional din Transilvania, care anul viitor va purta culorile WIZZ.

Читайте также  ÎNSOȚITORII DE BORD RYANAIR VOR AVEA UNIFORME NOI DIN ACEASTĂ TOAMNĂ (VIDEO)

În ultimul deceniu, de când WIZZ şi-a deschis baza din Cluj-Napoca, compania a investit în mod constant în reţeaua sa aflată în continuă creştere, ajungând să opereze în acest moment 34 de rute către 16 ţări, inclusiv ruta internă către Bucureşti. În ultimele 12 luni, până la 30 noiembrie 2016 Wizz Air a transportat mai mult de 1,3 milioane de pasageri către şi de la baza sa din Cluj-Napoca, a susținut piaţa forţei de muncă locală din domeniul aviaţiei şi sectorul turistic şi a sprijinit peste 950 de locuri de muncă în industriile conexe.

CELE MAI NOI RUTE WIZZ AIR DIN CLUJ-NAPOCA

Destinaţia

Zilele de plecare

Începe din

Preţuri de la **

Frankfurt Hahn

marţi, sâmbătă

deja deschisă

RON 39

Stockholm

luni, vineri

27 martie 2017

RON 69

Bratislava

luni, vineri

10 martie 2017

RON 99

Baden –  Baden

miercuri, duminică

deja deschisă

RON 99

Larnaca

marţi, joi, sâmbătă

28 martie 2017

RON 99

Malta

miercuri, duminică

26 martie 2017

RON 99

 FRECVENŢE CRESCUTE DE RUTE WIZZ AIR DE LA CLUJ-NAPOCA

Destinaţia

Zboruri săptămânale

Basel

3 de la 2

Nuremberg

3 de la 2

Dortmund

4 de la  3

Barcelona

6 de la 5

Bergamo

în fiecare zi, de la 6

Londra Luton

19 de la 16

Aflată la o conferinţă de presă în Cluj-Napoca, Tamara Vallois, Head of Communications Wizz Air, a declarat: “Anunţul de astăzi subliniază încă o dată angajamentul nostru faţă de România şi de Transilvania. Cea de-a şasea aeronavă ce va sosi în martie 2017 va determina şi mai multe oportunităţi de călătorie şi preţuri scăzute pentru clienții din Cluj-Napoca şi vizitatorii acestora. Investiţia în baza din Cluj-Napoca cu alocarea unei noi aeronave, lansarea celor şase rute noi, dar şi mărirea frecvențelor pe rutele deja existente, vor ajuta şi mai mult industriile de turism şi hotelieră şi vor întări şi mai mult relaţiile de afaceri dintre ţări. De asemenea, suntem mândri că am devenit sponsorii principali ai celui mai mare eveniment de alergare din Transilvania şi suntem nerăbdători să întâmpinăm numeroși alergători locali, dar şi veniţi din străinătate la Maratonul Wizz Air Cluj-Napoca 2017, ce se va desfăşura anul viitor, în aprilie. WIZZ crede într-un stil de viaţă sănătos şi activ, şi, ca să sărbătorim această veste, anunţăm o reducere de 20% pentru toate rutele spre şi dinspre România, precum şi WIZZ Value Voucher cu reducere de 20 de euro pentru copiii participanţi la maraton. Rămânem dedicaţi pasagerilor din Cluj-Napoca şi vom continua să creăm noi oportunităţi pentru ei şi vizitatori.”

Читайте также  AEROPORTUL HENRI COANDĂ BUCUREȘTI A SUPLIMENTAT NUMĂRUL PORȚILOR DE ÎMBARCARE (VIDEO)

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe, a declarat: „Suntem foarte încântați de faptul că parteneriatul dintre aeroportul clujean și compania aeriană low-cost Wizz Air a atins un nou nivel. Alocarea celei de-a 6-a aeronave și noile destinații sunt dovada eforturilor depuse în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare și cu siguranță vor spori conectivitatea județului cu orașe mult așteptate de către clujeni.”

Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a precizat la rândul său: „Aeroportul Internațional Cluj cunoaște o creștere semnificativă de pasageri, iar alocarea celei de-a 6-a aeronave a companiei aeriene Wizz Air și lansarea noilor destinații vor contribui la extinderea și dezvoltarea rețelei de rute existente, ajungându-se astfel în anul 2017, la aproape 3 milioane de pasageri.”

Horațiu Morar, Președintele Runners Club a declarat: „Suntem bucuroși să anunțăm colaborarea dintre Wizz Air și Asociația Runners Club prin intermediul Wizz Air Cluj-Napoca Maraton. Astfel, pentru următorii 3 ani ne propunem: să atragem un număr cât mai mare de alergători din străinătate, să creștem renumele concursului la nivel internațional, să promovăm Cluj-Napoca în comunitățile practicante de turism sportiv, să completăm palmaresul evenimentelor din Cluj-Napoca cu un eveniment sportiv de talie internațională.”