Sărbătorile sunt întotdeauna o bună ocazie de a călători mai ales dacă te-ai săturat să tot stai acasă, de fiecare data, de Paște și de Crăciun. Ei bine, cum noi am abandonat ideea petrecerii în stil clasic cu mesele copioase și prea-cinstiți invitați, timp de 3 zile și 3 nopți, ca-n povești, anul acesta am hotărât să plecăm. Și, primăvară fiind, am ales parcul Legoland din Günzburg, Germania. Cu atât mai bine cu cât copilul ăl mare e pasionat până peste cap de piese lego și navete Star Wars. Prin urmare, vizita la Legoland avea să fie o alegere reușită!

Am petrecut acolo Paștele anul acesta dar mai presus de ouăle roșii și spiritul acestei sărbători au fost distracția copiilor și faptul că am avut atât de multe de făcut încât nu prea am mai apucat să ne gândim la altceva.

Să trecem la organizarea călătoriei, zic. Când vă gândiți să mergeți la Legoland, în primul rând trebuie să verificați dacă parcul este deschis sau nu în perioada aleasă de voi. Cel puțin în Europa, toate sunt închise între noiembrie și martie. Dacă totuși vreți să mergeți la Legoland în acest interval, ar trebui să alegeți parcurile din Florida, California, Malaezia sau, din octombrie anul acesta, pe cel din Dubai.

Dar cum aproape toate distracțiile sunt în aer liber și cum e cam complicat să ajungi atât de departe, ideal ar fi să fie vreme frumoasă ca să poți merge în Europa, iar parcul din Germania pare cel mai la îndemână.

Am zburat la Munchen cu Lufthansa cu bilete rezervate cu circa 2 luni înaintea călătoriei. Preț foarte ok, de aproximativ 100 euro/persoană. Bilete super saver, fără bagaje incluse. Ce nu mi-a plăcut la aceste bilete a fost faptul că nu am avut posibilitatea de a adăuga online bagaje de cală doar pentru 2 persoane, ci sistemul lor de rezervări m-a obligat să iau bagaje pentru toate cele 4 persoane din rezervare. Așa că am plătit 4 bagaje, dar am avut doar 2. Acum, am văzut că Lufthansa a remediat acest neajuns.

Читайте также  BUCUREȘTI-GLASGOW, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU BLUE AIR

De la Munchen am închiriat o mașină și am ajuns la Legoland Günzburg în puțin peste o oră.

Am ales cazare la Legoland Feriendorf care este un complex de cazare situat chiar lângă parc. Are mai multe variante în ofertă: cazare în niște castele de lego (mai scump) și cazare în niște căsuțe (tarife mai accesibile). Cert este că dacă alegeți să vă cazați aici, beneficiați de prețuri speciale la biletele de acces în parc, tarife mult mai bune decât dacă vă cumpărați bilete online sau, evident, mult mai bune decât cele cumpărate direct de la poartă. E-adevărat că e un pic mai scump să stai lângă parc, dar cred că e mai convenabil totuși mai ales dacă stai doar câteva zile.


Foto: NEWSAIR.RO

Complexul Feriendorf îți oferă tot ce ai nevoie în cele câteva zile ale sejurului: magazine, restaurante, locuri de joacă. În parcul Legoland ajungi după o plimbare lejeră pe jos, de circa 10 minute. De asemenea, în parcul de distracții găsești tot ce ai nevoie la prețuri rezonabile: terase și restaurante, magazine de suveniruri și bineînțeles, magazin Lego.


Foto: NEWSAIR.RO

La capitolul distracții, oferta este foarte generoasă. Parcul are câte ceva pentru orice vârstă sau, mai degrabă, pentru orice înălțime. Accesul la orice mașinuță, trenuleț, bărcuță etc. se face în funcție de înălțimea copilului și pornește de la 80 cm. Cu mențiunea că nemții sunt foarte riguroși și dacă vizitatorul nu are înălțimea necesară atunci nu i se va permite accesul la distracția respectivă. Noi am putut să folosim multe dintre aceste atracții, de la montagne russe-ul Fire dragon care șerpuiește la înălțime cu viteză amețitoare, la șalupa Jungle X-pedition ce îți oferă senzații tari la o cădere liberă într-o cascadă. Iar pentru cei mai mici, există micuțele canoe care fac slalom printre dinozauri și crocodili de Lego sau mașinuțele care îi duc într-un Jeep safari tot printre piese de Lego.

Читайте также  WIZZ AIR A AJUNS LA 100 DE MILIOANE DE PASAGERI ÎN 11 ANI


Foto: NEWSAIR.RO

Evident că una dintre principalele atracții o reprezintă expoziția unde au fost recreate din piese Lego obiective importante din orașe celebre din Germania și din lume.

Sau secțiunea specială dedicată Star Wars! Un adevărat spectacol! Imaginați-vă cum au făcut copiii când l-au văzut pe Darth Vader din Lego, în mărime naturală, sau când au dat nas în nas cu Darth Mauli!


Foto: NEWSAIR.RO

Una peste alta, o vizită la Legoland este o experiență deosebită atât pentru adulți, cât și pentru copii, iar 2-3 zile sunt perfecte pentru o astfel de vizită. Evident că multor copii nu li se va părea suficient. Ai mei nu au mai vrut să plece și au declarat deschis că și-ar dori să ne mutăm în Germania… la Legoland.