Foto: EL MUNDO

Situație tensionată la bordul unei aeronave a companiei Air Europa care realiza o cursă internă. Un pasager român i-a băgat în alertă pe membri echipajului cursei UX1704 din Palma de Mallorca spre Ibiza. Bărbatul, de 44 de ani, a încercat pur și simplu să deschidă una dintre ușile aeronavei în timpul zborului, scrie cotidianul spaniol El Mundo. S-a întâmplat ieri, în jurul orei locale 11.15, la puțin timp de la decolarea din Palma de Mallorca.

Martorii au povestit pentru El Mundo că bărbatul care călătorea singur și fără bagaje, s-a ridicat la un moment de pe scaunul său, s-a îndreptat glonț spre una dintre ieșirile de urgență și a început să tragă de mecanismele acesteia cu gândul de a o deschide.

El a fost imobilizat imediat de alți pasageri și de membri ai echipajului fără să mai poată face ceva până la aterizare. Comandantul aeronavei a informat turnul de control cu privire la cele întțmplate la bord și imediat după aterizarea pe aeroportul din Ibiza, polițiștii au urcat la bordul avionului și l-au reținut pe român. Ei aveau să constate că, de fapt, bărbatul avea nevoie de ajutor medical de specialitate, fiind suspectat de tulburări psihice, și au chemat o ambulanță. Martorii au mai povestit că după ce a fost imobilizat, individul a declarat că voia să se sinucidă aruncânsu-se din avion și de-aia a încercat să deschidă ușa.

Medicii l-au transportat la un spital de psihiatrie unde urmează să fie evaluat. În funcție de rezultatul examinărilor, el va răspunde penal pentru că a încercat să pericliteze siguranța aeriană.

Читайте также  TIMIȘOARA-TORINO ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU WIZZ AIR