Scene de film indian veritabil la bordul unei aeronave Jet Airways care efectua un zbor pe ruta Londra-Mumbai chiar în prima zi a anului 2018. Unul dintre piloții avionului a luat-o la palme pe iubita lui, tot pilot, aflată cu el la manșă, scrie The Times of India.

Incidentul a apărut când avionul de tip Boeing 777 care efectua zborul 9W 119, cu 324 de oameni la bord incluzând 2 infanți și 14 membri ai echipajului, se afla în zona Iran-Pakistan, cu aproximativ 2 ore și 45 de minute înainte de a ateriza la destinație. O sursă anonimă citată de Times of India le-a povestit reporterilor că în cockpit ar fi izbucnit cearta între cei 2 care formau un cuplu de mai mulți ani. La un moment dat, bărbatul a pălmuit-o pe femeie, care era și comandantul zborului, iar aceasta a ieșit plângând din carlingă sub privirile stupefiate ale pasagerilor aflați în partea din față.

Membrii echipajului de cabină au încercat apoi să o convingă să se întoarcă la manșă însă femeia a refuzat. În aceste condiții, iubitul ei, co-pilotul, a ieșit la rândul său din cabină pentru a o determina să se întoarcă lăsând astfel avionul nesupravegheat în timpul zborului ceea ce reprezintă o gravă încălcare a regulamentelor aviatice. În cele din urmă, femeia s-a întors la treaba ei și aeronava a ajuns cu bine la Mumbai.

Reprezentanții Jet Airways au recunoscut producerea acestui incident și au transmis, într-o declarație de presă că ”a apărut o neînțelegere între membrii echipajului din cockpit al zborului 9W 119 Londra-Mumbai din 1 ianuarie. Totuși această neînțelegere a fost rezolvată rapid pe cale amiabilă iar cursa cu 324 de persoane la bord, inclusiv 2 infanți și 14 membrii de echipaj, a aterizat în siguranță la destinație”. Totuși, după acest zbor, Jet Airways i-a suspendat din activitate pe cei 2 piloți și a raportat incidentul Directoratului General de Aviație Civilă din India care efectuează acum o anchetă.

Читайте также  RYANAIR SĂRBĂTOREȘTE UN MILION DE PASAGERI LA BUCUREȘTI ȘI LANSEAZĂ BAZA DE LA TIMIȘOARA MAI DEVREME

Atât el, cât și ea erau piloți seniori cu o bogată experiență. Zburaseră de foarte multe ori împreună și, potrivit sursei citate de Times of India, mai avuseseră, în trecut, certuri în carlingă.