Aeroportul Internațional Iași își menține tendința de creștere, ba mai mult, doboară record după record. Astfel, potrivit ultimelor date statistice privind traficul pe aeroportul ieșean, acesta a înregistrat o creștere semnificativă a numărului total de pasageri îmbarcați și debarcați în luna iulie 2015 față de aceeași lună din anii anteriori.

Aerogara din capitala Moldovei raportează astfel pentru luna iulie 2015, 36,000 de pasageri. Iată mai jos cifrele înregistrate în luna iulie a anilor precedenți:

LUNA
2012
2013
2014
2015

IULIE
18.900
26.400
30.600
36.000

“Cifrele acestea nu sunt întâmplătoare, sunt rezultatul unui efort conjugat al nostru, al Aeroportului Iași. La sfârșitul anului trecut am realizat o previzionare rezonabilă, de a încheia anul 2015 cu un număr de pasageri îmbarcați și debarcați de 300.000. Credem că vom ajunge la 350.000 de pasageri anul acesta. Imaginați-vă că într-un perimetru destul de mic, totuși, au trecut și vor trece anul acesta mai mulți pasageri decât are Iașiul locuitori, INS (Institutul Național de Statistică) furnizând o statistică de 321.606 locuitori în Iași, în 2014.  Nevoia de dezvoltare continuă a infrastructurii aeroportuare și a serviciilor conexe pentru pasageri devine mai pregnantă și ne obligă să încercăm să fim tot timpul cu un pas înaintea traficului de pasageri ce înregistrează așa o dinamică. Cifrele ne bucură, evident, dar responsabilitatea noastră ‎în fața acestor evoluții este mult mai mare, acum”, a declarat Marius Bodea, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Iași.‎

Iar cifrele la Iași vor continua să crească mai ales că toamna se anunță una bogată în lansări. Compania Blue Air își va deschide o bază la Iași și va lansa zboruri interne spre București așa cum am scris aici, dar și curse directe spre Londra Luton, Roma și Paris Beauvais. Aflați totul despre aceste lansări aici. În plus, Wizz Air va deschide, de asmenea, o nouă rută către Londra Luton.