Și dacă la nivel corporate companiile aeriene se bat în filme de prezentare a măsurilor de siguranță de la bord care mai de care mai creative și mai bine realizate, lupta se duce și la nivel micro, chiar la bordul aeronavelor.

Însoțitorii de zbor, cei care vin în contact direct cu pasagerul și care contribuie într-o proporție covârșitoare la crearea imaginii unei companii, se întrec în a-i captiva pe cei cărora le prezintă aceste măsuri înainte de decolare.

NU, nu e cazul în România unde toți sunt niște triști, lipsiți de chef care nici măcar ei nu dau doi bani pe ce prezintă acolo. Se întâmplă mai ales în America, acolo unde oamenii sunt mult mai relaxați și știu ce înseamnă comunicarea sub toate formele ei. Sau pur și simplu, își doresc să iasă din rutina zilnică. Ei bine, în America de Nord, o să întâlniți aproape pe orice zbor un însoțitor pus pe glume care fie face un adevărat show din prezentarea măsurilor de siguranță și este 100% sigur că a captat atenția tuturor, fie are mereu o replică amuzantă la orice solicitare venită de la pasageri.

Țin minte că în urmă cu câțiva ani așteptam într-un avion care trebuia să zboare de la Detroit la Washington dar care, dintr-o eroare de programare internă, nu avea pilot și copilot, ci doar însoțitori de zbor care au făcut tot timpul glume pe seama acestui fapt până când, în sfârșit, a fost repartizat un alt echipaj de zbor. Aceștia, la rândul lor, au anunțat în gura mare că speră să ajungă la destinația finală Washington pentru că ei erau pregătiți pentru un zbor de Cleveland, de fapt.

Читайте также  SUPER OFERTA ZILEI – BALI, DOAR 650 EURO DE PERSOANĂ, CU KLM

Iată că acum un însoțitor de zbor de la compania canadiană West Jet a făcut pe comediantul și a smuls ropote de aplauze de la pasagerii săi. Ceea ce de obicei este o plictiseală groaznică, prezentarea mijloacelor de siguranță, s-a transformat într-o adevărată reprezentație a unui om care a știut să își depășească limitele și să ajungă cu mesajul acolo unde trebuie.

Clipul, filmat de unul dintre pasageri și postat apoi pe Facebook, a devenit, evident, viral și a adunat în scurt timp peste 4 milioane de vizualizari. Îl vedeți mai sus.

Dacă ați fost și voi martorii unor asemenea reprezentanții trimiteți clipurile sau poveștile voastre pe pagina de Facebook. Nu uitați să vizitați și canalul nostru pe Youtube.


Foto: YOUTUBE