AERONAVA BOEING 737-700 YR-BGH CARE L-A DUS PE PREMIER LA BRUXELLES
Foto: PLANESPOTTERS.NET

După ce ieri a fost atacată chiar de la tribuna Senatului de însuși ministrul Transporturilor, compania națională TAROM reacționează astăzi și explică de ce a întârziat cursa RO371 București-Bruxelles de luni, 15 februarie, care îl avea la bord și pe premierul Dacian Cioloș.

Iată, în continuare, integral, răspunsul TAROM transmis într-un comunicat de presă:

”Zborul TAROM RO 371 din 15 Februarie, planificat să decoleze la ora 08.20 a.m. a decolat la ora 08.50 a.m . Această întârziere de 30 minute s-a datorat restricțiilor de trafic aerian ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile la aeroportul de destinație ceea ce a impus operarea pe o singură pistă de decolare-aterizare. În consecință, au apărut disfuncționalități în operarea companiilor aeriene, crescând  timpul de așteptare pentru aterizare.

Compania TAROM este onorată de faptul ca Dl. Prim Ministru Dacian Cioloș a ales să zboare cu noi, încercăm să facem totul posibil astfel încât să fim la înălțimea așteptărilor pasagerilor noștri și să le oferim călătorii sigure.

Facem mențiunea că fiind vorba despre un zbor de linie, nu s-a putut obține un statut special pentru cursa respectivă, deși aveam la bord un pasager foarte important. Acest gen de întârziere datorată condițiilor meteo sau restricțiilor de trafic aerian, deși regretabilă, este totuși o situație care nu ține de modul de operare al unei companii aeriene și este  frecvent întâlnită cu precădere în aeroporturile cu trafic aerian mare.

Toți pasagerii sunt importanți pentru noi în egală măsură și regretăm faptul că am produs neplăceri pasagerilor noștri însă ne dorim, înainte de toate, să le oferim zboruri sigure, cu respectarea reglementărilor internaționale în vigoare și a instrucțiunilor serviciilor de trafic aerian.”