Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL ORADEA

La fel ca la Suceava, Baia Mare sau Craiova, și la Aeroportul Internațional Oradea, anul 2015 a adus o scădere a numărului de pasageri. Această reducere a traficului a fost determinată de faptul că aerogara a fost închisă o bună parte a anului trecut pentru lucrări de modernizare și reabilitare a pistei de decolare/aterizare.

Conform cifrelor furnizate NewsAir.ro de către reprezentanții aeroportului, în 2015 prin Aeroportul Oradea au trecut doar 8118 pasageri dintre care 4126 au fost pasageri îmbarcați. În 2014, prin acest aeroport trecuseră 36,501 pasageri îmbarcați/debarcați. În privința mișcărilor de aeronave, în 2015 au fost 706 decolări/aterizări față de 1797 în 2014.

Reprezentanții aeroportului se declară optimiști în privința rezultatelor pentru 2016 și, pe lângă zborurile TAROM spre București, reluate din 12 noiembrie 2015, ei spun că anul acesta vor fi adăugate și rute externe directe.

Deja, recent, în urma unei întâlniri dintre reprezentanți ai aeroportului și Consiliului Județean cu reprezentanți ai companiilor aeriene și agențiilor de turism, s-a dat ca sigur lansarea unui zbor Oradea-Torino cu Blue Air.

Читайте также  PRIMELE ELICOPTERE SUPER PUMA FABRICATE ÎN ROMÂNIA VOR FI GATA ANUL VIITOR (FOTO/VIDEO)