Самолеты малой авиации

În lumea contemporană, unde toată lumea trebue să se grăbească și să reușeacsă, avioanele aviației de afaceri în România și Moldova  câștigă din ce în ce mai șultă popularitate. Efectuați  zboruri  private rapide, econome, eficiente și comode.

Statisticile confirmă an de an că circa 90% dintre toate aeronavele din lume sunt antrenate în aviația privată. Astfel, în Franța sunt înregistrate circa 250 mii de unități anume din categoria avioanelor de aviație mică,  în România și Moldova și în alte țări europene, care își găsesc o aplicare tot mai largă comparativ cu primii ani din mileniul nou.

Самолеты малой авиацииCând vorbim de aviația mică ne referim, în primul rând, la categoria de aeronave supranumite, de obicei, super ușoare. Respectiv, acestea sunt comode și în uzul personal, în zborurile la distanțe mici și medii, în scopuri de amator sau pentru deplasări rapide în interes de afaceri.

Un avion privat din categoria aviației mici poate fi comparat cu un autoturism cu care putem circula comod, rapid pe „drumuri confortabile”. Astfel de aeronave sunt destul de ușoare și nu le plac „drumurile impracticabile”. De exemplu, s-au păstrat modele cu motoare cu elice, care cu siguranță nu vor rezista unor condiții dificile, bunăoară, din Alpii Francezi pe timp de ninsoare sau ceață intensă, furtună sau intemperii.

Unor aviatori-amatori privați le plac condițiile dificile, dar aceștia riscă nu numai o aventură interesantă, dar și neplăceri. Fără experiența cuvenită, este ușor de se rătăcit într-o zonă cu vizibilitate redusă,  unde va fi nevoie de o aterizare de urgență pe o regiune de avalanșă instabilă, în mijlocul munților francezi  semeți și imprevizibili. Astfel, dacă doriți să ajungeți independent la Courchevel cu un avion mic privat, fiți prudenți la maxim.

Totuși, în Franța, în România și Moldova, și în întreaga lume au fost amenajate numeroase piste de aterizare-decolare anume pentru nave de aviație mică; au fost  construite hangare, au fost constituite organizații de deservire a avioanelor „ușoare”,  de mai mulți ani funcționează centrul pentru aviația de afaceri în  România și Moldova și în alte țări, care reunește și sprijină interesele tuturor amatorilor, profesioniștilor și celor pasionați de zborurile private. În prezent, statele europene reușesc să încaseze un venit anual de milioane din aviația mică.

Sarcina principală a avioanelor mici este transportarea personală a omului. Avioanele private au, de obicei, o capacitate de una-două persoane, elicopterele – până la patru.

Avioanele de aviație micăÎn prezent, avioanele de aviație mică în România, Moldova,  Franța și în întreaga lume, au un aspect foarte stilat și modern: tehnologiile noi au făcut posibilă folosirea unor compozite din materiale carbonice de tehnologie performantă. Astfel, carcasa aeronavelor private moderne este compusă din fibre integrale, și nu din aluminiu ca odinioară, ceea ce a ușurat avioanele considerabil.  Aparatele „ușoare” oferă economii substanțiale la combustibil.

În țările europene (Franța, Germania, Marea Britanie) se oferă oportunități largi de instruire în domeniul pilotării aeronavelor mici: există școli de piloți care oferă cursuri profesioniste și, la finalizarea acestora, legitimație de pilot privat, care cu timpul poate pretinde și pilotarea unui avion. Pentru că experiența în domeniu contează cel mai mult.

În prezent, deținerea unui avion privat în Franța nu este un lucru exclusiv, ci o practică obișnuită a persoanelor care își prețuiesc resursele. Astfel, găsim acolo  mulți programatori,  juriști, medici și specialiști obișnuiți care mai sunt „prin cumul” și piloți de aeronave private. În această țară au fost create toate condițiile pentru aceasta: școli de piloți, utilități pentru aterizare-decolare și pentru păstrarea aeronavelor private.

Cu compania Aviav TM (Cofrance SARL) vă veți putea realiza ușor visul de a închiria, a cumpăra sau a pilota un avion privat. Chiar dacă nu aveți licență specială, agenția vă oferă un  echipaj profesionist cu care puteți fi siguri chiar și în Alpii Francezi.

Orientarea spre siguranța, timpul și confortul  dvs. reprezintă valoarea noastră supremă!