Foto: AIRLINERS.NET

Ryanair mai face un pas important spre deschiderea oarecum previzibilă a unei baze proprii la București. Compania care se ocupă de recrutări și training, Dalmac Irlanda, tranmite că dorește să recruteze luna aceasta 100 de însoțitori de zbor la București. În plus, Ryanair a anunțat deja pentru mâine o conferință de presă în capitala României, conferință în care va face un anunț important. Evenimentul fusese inițial programat pentru săptămâna trecută însă a fost amânat din cauza tragediei petrecute în Alpii francezi cu aeronava companiei Germanwings. Oricum, în invitație se menționa foarte clar că urmează să se facă un anunț de o importanță semnificaivă iar asta nu poate să însemne decât deschiderea unei baze operaționale la București, probabil că din toamnă. Altfel, nu văd de ce conferința ar fi susținută chiar de Chief Commercial Officer-ul companiei, David O’Brien. Dar despre asta vom vorbi mâine după ce voi participa la această conferință. Primele informații despre anunțul Ryanair le veți găsi pe pagina de FB așa că urmăriți facebook.com/newsair.ro.

Acum să revenim la recrutarea de personal pregătită pentru această lună. Dalmac anunță că se află în căutarea tinerilor dornici să devină însoțitori de zbor care vor avea ocazia să lucreze de la diferite aeroporturi din Europa, inclusiv în România. Deci încă un indiciu că la București va fi o bază în curând.

Dalmac este în căutare de tineri cu vîrsta peste 18 ani, fără să aibă neapărat experiență anterioară ca însoțitor de zbor, dar care să fie muncitori, flexibili, comunicativi și cu personalitate. Experiența în relația cu publicul și abilitatea de a oferi servicii de calitate reprezintă însă un avantaj.

Читайте также  ”VEDETE ÎN AER” – BOGDAN NICOLAI: ”AM FANTEZIA ASTA, CRED CĂ SE POATE LEGA UȘOR O RELAȚIE ÎN AVION”

Andrea Reger, șeful recrutărilor la Dalmac, a declarat: “Am avut un răspuns fantastic în 2014 și am fost foarte încântați de calitatea deosebită a candidaților pe care i-am întâlnit în România. Acum ne întoarcem pentru a găsi alți 100 de oameni, este așadar o șansă extraordinară pentru a te alătura unei industrii în continuă creștere“.

Dalmac a proiectat un proces de doar 5 etape, de la Calificare la Absolvire, astfel încât să le poată oferi celor care vor să devină însoțitori de zbor un program de pregătire la standarde înalte, dar foarte plăcut totodată, timp de 6 săptămâni.

Sesiunile de recrutare sunt programate a se desfășura la București pe 9 și 23 aprilie. Cei interesați trebuie să se înregistreze în prealabil pe site-ul companiei www.dalmac.ie și apoi vor fi programați pentru interviuri.

Ryanair este cel mai mare operator aerian low cost din Europa care operează mai mult de 1,600 de zboruri zilnice, de la 73 de baze, conectând 190 de destinații din 30 de țări. Ryanair are o flotă de peste 300 de avioane Boeing 737-800 noi și a anunțat recent o comandă fermă pentru alte 283 de aeronave. Astfel, Ryanair estimează că va avea o creștere substanțială a traficului de la 90 de milioane de pasageri transportați în acest an până la 160 de milioane în 2024. În prezent, Ryanair are o echipă de 9,500 de profesioniști în aviație.