Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL CRAIOVA

Ca de obicei, la început de an, NewsAir.ro vă prezintă performanțele înregistrate de aeroporturile românești în materie de trafic, în cursul anului care tocmai s-a încheiat. Și tot ca de obicei, în ultimii 4 ani, reprezentanții Aeroportului Internațional Craiova sunt primii care răspund acestei solicitări dovedind încă o dată că știu în orice clipă tot ce mișcă în ogranda proprie.

Astfel, 2016 a adus aeroportului din inima Olteniei un trafic record de pasageri. Potrivit directorului general al Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, în 2016 la Craiova au fost înregistrați 222,320 de pasageri îmbarcați/debarcați. Pentru că ultimele zile din an nu au fost deocamdată confirmate în totalitate există posibilitatea să apară o mică variație de pasageri +/-, de ordinul zecilor însă. Creșterea de trafic față de anul 2015 a fost calculată de reprezentanții aeroportului craiovean la 190,10%. Practic, aerogara aproape că și-a dublat traficul într-un singur an.

Dintre pasagerii înregistrați în 2016, 652 de călători provin de pe zboruri interne care au fost operate ocazional de la Craiova, în timp ce 221,668 au fost înregistrați pe curse externe. De asemenea, 2,585 de pasageri au zburat cu cursele charter organizate de la CRA, iar 219,735 au utilizat zborurile regulate.

În privința numărului de mișcări de aeronave, Craiova se află de asemenea pe creștere cu un total de 4,018 aterizări/decolări. Asta înseamnă un plus de 133,98% față de 2015.

Cele mai populare destinații de la Craiova, în funcție de gradul de încărcare al aeronavelor au fost Londra Luton, Milano Bergamo și Roma Ciampino, au mai transmis reprezentanții aeroportului craiovean.

Читайте также  DEFECȚIUNE A SISTEMULUI DE ILUMINARE ȘI GHIDARE LA AEROPORTUL TÂRGU-MUREȘ

Directorul Mircea Dumitru a mai declarat pentru NewsAir.ro că în 2017 vor fi extinse sălile de Plecări/Sosiri. În plus, drumul tehnologic perimetral, precum și iluminatul și supravegherea video perimetrale se vor afla printre prioritățile acestui an.

La Craiova, compania Wizz Air va adăuga din luna martie o a doua aeronavă proprie cu care vor fi lansate zboruri către noi destinații precum Madrid, Koln/Bonn, Paris Beauvais, Veneția Treviso și Liverpool. Mircea Dumitru a mai adăugat că vor mai exista și alte surprize în 2017 pentru pasagerii din Craiova însă acestea nu pot fi deocamdată dezvăluite.