Foto: AIRBUS GROUP

O nouă aeronavă de pasageri va începe să zboare în lume în mai puțin de o lună. Compania de 5 stele Qatar Airways a recepționat astăzi primul avion Airbus A350 XWB și va deveni din 15 ianuarie primul și singurul operator din lume care efectuează zboruri comerciale cu acest tip de aeronavă revoluționară. În cadrul unei ceremonii oficiate la Toulouse, Qatar Airways a primit primul astfel de Airbus din cele 80 comandate. Totodată, compania din Qatar a recepționat și al patrulea Airbus A380.

Airbus A350-900 XWB este ultimul tip de avion al gigantului european. Avionul este considerat a fi mega-eficient datorită faptului că 70% din structura sa este construită din materiale inovatoare precum compozitele, titanul și aliajele avansate din aluminiu. Fuselajul, în întregime din fibre de carbon, determină un consum mai redus de combustibil dar și o întreținere mai ușoară.

Aeronava livrată astăzi companiei Qatar Airways are o configurație în 2 clase cu 36 de locuri la Business și 247 de locuri la Economy. Fotoliile din Business Class sunt așezate în configurația 1-2-1 și se transformă în paturi perfect orizontale. De asemenea, fiecare scaun dispune de un monitor HD de 17 inchi. Pe de altă parte, în Economy, scaunele sunt așezate 3-3-3 și au monitoare de 10,6 inchi.

Primul Airbus A350 va intra în serviciul comercial în ianuarie pe ruta Doha-Frankfurt.

Читайте также  WIZZ AIR A SĂRBĂTORIT 7 MILIOANE DE PASAGERI DIN/SPRE CLUJ PE NOUA RUTĂ SPRE BRATISLAVA