Foto: NEWSAIR.RO

Cea mai mare companie low cost din Europa, Ryanair, cu operațiuni și în România, a anunțat un profit record pentru anul fiscal precedent care s-a încheiat la 31 martie 2015. Astfel, operatorul aerian a raportat un profit net de 867 milioane de euro, cu 66% mai mare faă de anul precedent.

De asemenea, compania a raportat o creștere a gradului de încărcare a aeronavelor sale cu 5%, până la un load factor de 88%. De asemenea, vânzările au crescut cu 12 procente până la 5,65 miliarde de euro.

Toate aceste super-rezultate sunt puse pe seama primului an de implementare a programului ”Always getting better” prin care se urmareste imbunatatirea serviciilor oferite pasagerilor. De asemenea, Michael O’Leary, CEO-ul companiei, a afirmat că la aceste rezultate au contribuit substanțial și ofertele flexibile pentru pasagerii business, concentrarea și dezvoltarea operațiunilor pe aeroporturi principale și dezvoltarea continuă a rețelei de rute. Profitul ar fi fost chiar mai mare, adaugă el, dacă nu ar fi existat contractele de combustibil încheiate în avans, parte a politicii Ryanair. Prin urmare, Ryanair a folosit petrol achiziționat încă de acum un an la prețurile de atunci, deși între timp acestea au scăzut. Compania a negociat însă prețuri mai bune pentru contractele până în 2017.

Ryanair a transportat 90,6 milioane de pasageri în anul fiscal anterior, mai mult decât estimase inițial. Compania țintește să depășească 100 de milioane de călători, anul acesta.

În România. Ryanair operează zboruri regulate din București către Londra Stansted, Dublin, Bruxelles Charleroi și Madrid. Din octombrie, transportatorul va adăuga curse directe din capitala României spre Roma Ciampino, Milano Bergamo și Bologna.