Foto: BUSINESS WEEK

Sindicatul piloţilor Lufthansa Vereinigung Cockpit a declanşat o nouă grevă ca urmare a nemulţumirii privind condiţiile de salarizare şi pensionare, o grevă care a perturbat serios zborurile companiei. Astfel, începând de astăzi de la ora locală 12:00 până mâine-noapte la ora 23:59, cea mai mare parte a piloţilor va fi în grevă, principalele zboruri afectate fiind cele continentale. De asemenea, de la ora 3:00 până la 23:59, mâine, vor avea de suferit şi zborurile intercontinentale. Cu toate acestea, reprezentanţii Lufthansa au anunţat că mai mult de jumătate dintre cursele planificate vor fi totuşi operate. De asemenea, zborurile celorlalte companii din grupul Lufthansa, adică Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, SWISS şi Air Dolomiti, nu vor fi afectate. Odată greva încheiată, zborurile vor reveni la normal începând de miercuri.

Din cauza acestei greve, toate cursele Lufthansa de azi şi mâine, de la Frankfurt şi Munchen spre Bucureşti, au fost anulate.

Toţi pasagerii afectaţi au posibilitatea să îşi schimbe gratuit datele călătoriei sau să solicite returnarea contravalorii biletului. Lufthansa recomandă tuturor să verifice situaţia zborului înainte de deplasarea la aeroport.

Читайте также  BLUE AIR ADUCE 737MAX ÎN ROMÂNIA: COMANDĂ 6 AERONAVE DIRECT LA PRODUCĂTOR ȘI ÎNCHIRIAZĂ ALTE 12