Un cetățean român a fost ușor rănit la picioare în busculada care s-a creat pe aeroportul Istanbul Ataturk după producerea atentatelor teroriste, informează Ministerul Afacerilor Externe. Acesta prezintă echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma aglomerației provocate de panică, susțin oficialii MAE. Ei adaugă că viața persoanei nu este pusă în pericol, fiind evacuată și cazată la hotel la puțin timp după producerea exploziilor. Totodată, reprezentanții MAE precizează că aproximativ 40 de cetățeni români au solicitat sprijinul echipelor consulare de la Istanbul care i-au ajutat pe aceștia să se cazeze la hotelurile din apropierea aeroportului. În plus, angajații Consulatului s-au deplasat, pe parcursul nopții, la spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victime se află și români.

Reprezentanții MAE mai menționează într-un comunicat transmis astăzi că familiile din România a peste 20 de cetățeni români care se aflau în aeroport în momentul producerii atentatelor au fost contactate de Consulatul General al României la Istanbul.

Cetățenii români precum și rudele acestora au la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Istanbul +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center 24/24, precum și telefonul mobil de urgență al oficiului consular roman de la Istanbul + 90 5335420695.

Читайте также  PRIMUL AVION WIZZ AIR CU NOUL LIVERY A ATERIZAT LA BUCUREȘTI (FOTO/VIDEO)