articol scris de Lora Matei, primul partener NewsAir.ro

Mulți sunt tentați să vadă Vietnamul ca pe o țară comunistă care nu te poate surprinde decât prin frumsețea locurilor semisălbatice. Dar Vietnam este locul contrastelor puternice, așa că nu vă lăsați păcăliți de inocența locurilor. Ho Chi Minh este, printre multe altele, locul cu viața de noapte cea mai ”colorată” din Vietnam. De cum se lasă seara, Saigonul se trezește la viață, dă jos masca socialistă și scoate la suprafață modernismul sofisticat de care nu l-ai crede în stare.
Nu lipsesc din meniu șampania, cocktailurile colorate, muzica de club sau rock-ul, tocurile înalte, glamourul și fumul de țigară.

După odihna binemeritată, ne-am întâlnit cu echipajul și prima oprire a fost să luăm o cină specific vietnameză la un restaurant aflat pe malul râului Saigon care traversează Ho Chi Minh-ul. În această perioadă, în Ho Chi Minh soarele apune devreme, în jurul orei 18.10, așa că am respirat aerul de crepuscul asiatic. Cu toate că este o metropolă, Ho Chi Minh are rezervate colțuri naturale care trăiesc în armonie cu forfota citadină. Poate și de aici aerul aparte pe care îl are acest oraș. Așa că, priveliștea frumoasă ne-a însoțit pe tot parcursul cinei.


Foto: ERIC GIDOF, PILOT AIR FRANCE B777

Foto: ERIC GIDOF, PILOT AIR FRANCE B777

Cina cu adevărat liniștită nu a fost decât un preambul la ce urma. Nu prea departe, la ieșirea din restaurant, impresia vizuală și auditivă a fost că… tocmai particip spectator la o cursă generală de motociclete! Un sunet al străzii cu totul și cu totul diferit față de ceea ce descoperisem în timpul zilei (așa cum singuri vă puteți convinge din postarea de ieri).  ”Saigon by day și Ho Chi Minh by night ” mi-am zis în sinea mea, găsind o altă explicație pentru dualitatea numelui acestui oraș: dubla personalitate de care suferă cel mai mare oraș vietnamez  te vindecă de orice dubiu în ceea ce privește nuanța nopților saigoneze. Iată şi câteva secunde de imagini sugestive (le găsiţi pe toate şi pe pagina noastră oficială de YOUTUBE):

Читайте также  SUPER OFERTA ZILEI – NEW YORK, 547 EURO CU TURKISH AIRLINES DIN CONSTANȚA

 Următoarea oprire a fost… la cel mai apropiat skybar, evident. Pasionată de înălțimi și de restaurantele/barurile aflate on the roof, am ghicit că Ho Chi Minh avea să mă surprindă plăcut. Și nu m-a dezamăgit. Așadar o gașcă mixtă de europeni puși pe explorat a ajuns la Chill Saigon Skybar. Descoperirea a fost delicioasă. Superbele femei vietnameze se aflau aici în mediul lor: glamour, frumusețe și inocență. La tot pasul erai privit(ă) de femei frumoase. Iată că legenda superbelor saigoneze și-a găsit aici izvorul de adevăr. Vorbitoare de engleză, câteva dintre ele au acceptat un ”Say hello to Romania!” și ne-au permis să le fotografiem. Nu de alta, dar acasă un foarte bun prieten aștepta nerăbdător dovada faptului că aceste femei sunt rupte din soare.


Foto: LORA MATEI

Am profitat de atmosfera extraordinară oferită de saigonezi și am sărbătorit cu șampanie descoperirea făcută. Saigonezii știu să se îmbrace și știu să se distreze. Cu toate că regimul comunist este cel care conduce țara, asta nu îi impiedică pe acești oameni să se distreze și să îi facă pe turiști să se simtă extrordinar. Vorbesc foarte mult și sunt extrem de comunicativi. Nu știm dacă șampania sau cocktailurile sunt vinovate pentru asta sau minunata priveliște care îți taie răsuflarea. Cert este că vietnamezii sunt zâmbitori și plini de viață.


Foto: LORA MATEI

Foto: LORA MATEI

Foto: LORA MATEI

Cu toate că nu am fi vrut, seara a ajuns la final mai devreme pentru noi decât pentru ceilalți, undeva în jurul orei 23.30. Ne-am întors către hotel pentru că a doua zi în zori urma să mergem în ceea ce s-a dovedit a fi cea mai interesantă experiență pe care am trăit-o vreodată și despre care vom vorbi în episodul următor: o excursie în delta râului Mekong.

Читайте также  PRÂNZ LA ROMA CU WIZZ AIR

Ne-am întors la hotel nu înainte ca o motocicletă să ne transmită mesajul de noapte bună. Încă o tușă de contrast în tabloul acestui loc. Chúc ngủ ngon, Việt Nam!(Noapte bună,Vietnam!)


Foto: LORA MATEI