Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL CRAIOVA

NewsAir.ro începe seria articolelor de început de an privind performanțele de trafic înregistrate pe aeroporturile românești în cursul lui 2014. Primul care a răspuns cu maximă promptitudine solicitării mele a fost directorul Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, care are și cu ce se lăuda având în vedere saltul spectaculos înregistrat la aerogara din Oltenia și căruia îi mulțumesc și pe această cale. Oricum, asta nu e o scuza pentru ceilalți șefi ai aeroporturilor românești care nu trebuie decât sa apese o tastă, probabil, ca să afle câți pasageri le-au trecut prin ogradă într-un an sau altul.

Revenind la Craiova, potrivit directorului aerogării, în 2014, s-au înregistrat 138,886 pasageri față de doar 40,291 în 2013. Evident, creșterea se datorează deschiderii bazei Wizz Air în Bănie în iulie 2014.

În ceea ce privește mișcările de aeronave, la Craiova, în 2014, au fost 3,506 decolări și aterizări față de 2,245 în cursul anului precedent. Cele mai căutate destinații cu plecare din Craiova au fost Londra Luton, Milano Bergamo și Roma.

Planurile de creștere de la Craiova sunt în continuare foarte ambițioase și, dacă ar fi să ne luăm după certitudinile de până acum, acestea se vor și realiza. Astfel, Mircea Dumitru a declarat pentru NewsAir.ro că în 2015, de la Craiova vor fi introduse zboruri charter către Antalya, operate de companiile Pegasus Airlines și Blue Air, dar și către Rhodos și Creta, cu Aegean Airlines. Acestea, la capitolul confirmate. La capitolul neconfirmate deocamdată, se are în vederea atragerea unui nou operator aerian care să își deschidă bază la Craiova cu trei destinații operate în primă fază și înmulțirea destinațiilor Wizz Air cu încă trei orașe care să fie adăugate la cele aflate deja în operare.

Читайте также  AIR NEW ZEALAND SE REMARCĂ PRINTR-UN NOU SAFETY VIDEO SPECTACULOS (VIDEO)

Vă reamintesc, în prezent de la Craiova, operează doar compania Wizz Air zboruri regulate către Londra Luton, Milano Bergamo, Roma Ciampino, Bologna, Dortmund și Barcelona.