Foto: BOEING

Inginerii și designerii Boeing au construit un prototip de toaletă de avion care se curăță singură cu ajutorul razelor ultraviolete și care poate îndepărta astfel 99,99% din microbi. Sistemul revoluționar de curățare poate dezinfecta toate suprafețele după fiecare utilizare în doar 3 secunde, anunță reprezentanții Boeing într-un comunicat. Ei consideră că această tehnologie de auto-curățare combinată cu elementele care vor funcționa fără să le atingi, vor îmbunătăți substanțial experiența pasagerilor pe zborurile comerciale.

Această nouă toaletă va utiliza lumina UV care se va activa doar atunci când în încăpere nu se află nimeni. Totuși, razele ultraviolete folosite nu vor fi dăunătoare oamenilor, fiind diferite de razele UV utilizate în instalațiile de bronzare artificială. Inginerii Boeing au demonstrat prin testele la care au supus prototipul că pot minimiza astfel dezvoltarea și transmiterea micro-organismelor. Boeing a solicitat dealtfel înregistrarea unui brevet pentru această invenție.

Razele UV sunt poziționate peste tot în compartimentul care servește drept toaletă astfel încât, în momentul în care pasagerul părăsește incinta, lumina dezinfectantă să inunde toate suprafețele precum scaunul WC-ului, chiuveta sau suprafețele de lângă ea. Această acțiune de igienizare va ajuta chiar și la eliminarea mirosului, au explicat reprezentanții Boeing.

Sistemul de curățare, care mai are încă nevoie de unele studii înainte de a fi oferit companiilor aeriene, va fi capabil să ridice și să coboare singur scaunul WV-ului, astfel încât toate suprafețele să fie expuse razelor dezinfectante. Acesta va mai include o serie de sisteme hands-free astfel încât să nu mai fii nevoit să atingi nimic cu mâna: robinet și săpun lichid cu senzori, trapă de gunoi, capacul WC-ului, uscător. Chiar și ușa va putea fi deblocată și deschisă fără să mai fie atinsă.

Читайте также  PRIMA VACANTA IN ASIA – PARTEA a II-a: KUALA LUMPUR

Prototipul Boeing este deja finalist în Gala Premiilor Crystal Cabin care vor fi decernate la Expoziția de Interioare de Avioane de la Hamburg pe 5 aprilie.