Foto: ALTAF QADRI/AP

Gigantul european Airbus a anunțat astăzi perfectarea celei mai mari comenzi din istoria sa: 250 de aeronave de tip A320neo pentru cel mai mare transportator domestic din India, compania IndiGo.

Dacă ar fi să luăm în considerare prețul de listă, această comandă ar fi în valoare de 26 de miliarde de dolari, însă de obicei, la asemenea comenzi se negociază discount-uri considerabile.

A320neo este varianta mai evoluată și mai eficientă din punct de vedere al consumului a modelului foarte popular A320 folosit mai ales pentru zboruri mediu-curier.

Piața aviatică indiană este în continuă creștere așa că mai multe companii din această țară își îmbogățesc acum flota pentru a face față cererii. Se estimează că India va deveni a treia cea mai mare piață aviatică din lume până în 2020, având acum o medie de circa 450 de milioane de zboruri pe an. Tocmai de aceea, atât Airbus, cât și Boeing dau în permanență târcoale companiilor indiene pentru a le determina să le vândă avioane.

Președintele IndiGo, Aditya Ghosh, a declarat că această comandă va permite companiei să dezvolte piața transportului low-cost din India și din regiune. Operatorul aerian a primit deja în flota sa aproximativ 100 de avioane Airbus dintr-o comandă anterioară de 180 de aeronave în valoare de 15,6 miliarde semnată în 2011.

Читайте также  VACANŢĂ DE VIS ÎN CANCUN – de CIPRIAN BĂLŢOIU (VIDEO)