Foto: CAPITAL.RO

Aeroportul de la Tuzla, în județul Constanța, aflat în administrare privată, își face încet-încet loc în topul aeroporturilor din România și depășește chiar la capitolul trafic multe aerogări mai mari mari din țară.

Astfel, potrivit informațiilor oficiale furnizate de Regional Aur Services, compania care administrează aerogara constănțeană, în 2014 au fost înregistrați 20,831 de pasageri, față de 16,035 călători procesați în anul anterior. Creșterea se vede și în ceea ce privește numărul mișcărilor de aeronave, în 2014 fiind 1,307 față de 1,109 în 2013.

Iar lucrurile par să nu se oprească aici la Tuzla, mai ales că aeroportul a obținut dreptul de a fi aeroport deschis traficului internațional și aspiră acum la statutul de aeroport internațional.

Conform oficialilor Regional Air Services, activitatea principală a Aeroportului Tuzla este transportul la/de la platformele petroliere marine. Această ramură însumează mai mult de 1,000 de zboruri anula, peste 1,500 de ore de zbor și aproape 15,000 de pasageri transportați. În plus, la Tuzla se mai desfășoară activități de taxi aerian, zboruri de căutare-salvare, zboruri utilitare, zboruri publicitare și zboruri pentru școala de piloți.

Potrivit reprezentanților RAS, un alt aspect important de la Tuzla este reprezentant de activitatea elicopterelor civile care totalizează 72,8% din traficul național total de elicoptere. Pentru exemplificare, RAS prezintă o informare oficială a ROMATSA conform căreia în 2013, numărul de mișcări de elicoptere pe aeroporturile aflate în proprietatea statului a fost de 1,947, în timp ce la Tuzla au fost 5,216.

Читайте также  SUPER OFERTA ZILEI – MIAMI, 547 EURO DE PERSOANĂ, CU TURKISH AIRLINES