Faptul că aeroporturile încep să se mândrească cu cifrele de trafic pe care le înregistrează nu poate fi decât o veste bună pentru că e un semn în plus de transparență. Sper însă că vor continua să anunțe cifrele de trafic și atunci când nu vor mai fi creșteri așa de spectaculoase ca acum. Ei bine, după ce mai multe aerogări românești, printre care Cluj și Timișoara, șia-au anunțat datele înregistrate în primele trei luni, iată că nici Iașul nu se lasă mai prejos. Într-un comunicat transmis astăzi, Aeroportul International Iasi anunță că a avut o creștere a numărului de pasageri de 62% în perioada ianuarie-martie 2017.  Potrivit comunicatului de presă, numărul celor care au tranzitat aeroportul ieșean în primul trimestru al lui 2017 este de 232.747, față de 143.653 de persoane care au călătorit cu avionul în aceeași perioadă a anului trecut. Un avans de 11,35% este vizibil și în ceea ce privește traficul înregistrat în luna martie 2017, numărul pasagerilor ajungând la 82.009, față de luna februarie a acestui an, când 73.645 de persoane au folosit serviciile Aeroportului Iași.

O creștere însemnată se observă și la capitolul zboruri, se precizează în același comunicat. Astfel, în primele trei luni ale lui 2017, 2.543 de aeronave au aterizat și decolat la Aeroportul Iași, numărul acestora fiind mai mare cu 33,70% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Mă bucură faptul că Aeroportul se menține pe un trend ascendent în ceea ce privește traficul. Suntem preocupați pentru a extinde numărul de rute interne și externe, pe lângă cele cinci rute noi care vor apărea din luna iunie. Trebuie să acordăm atenție zonei cargo și unității de mentenanță care va fi construită aici. Vreau să ii asigur pe ieșeni că vom face toate demersurile necesare pentru ca investițiile la Aeroportul din Iași să continue”, a declarat Maricel POPA, președintele Consiliului Județean Iași.

Читайте также  WIZZ AIR LANSEAZĂ ZBORURI DIN IAŞI ŞI ADAUGĂ NOI DESTINAŢII DIN BUCUREŞTI

Avem convingerea că ne vom menține în topul aeroporturilor din țară în ceea ce privește traficul, ținând cont că din luna iunie, în portofoliul nostru de rute vor apărea  cinci destinații noi (Glasgow, Florența, Valencia, Munchen și Constanța), iar numărul unor zboruri externe existente, precum Torino și Milano, urmează să fie suplimentate, tot din această vară, de altă companie ce operează la Iași. Numărul-țintă de pasageri prognozat până la finele acestui an este de 1.000.000-1.2000.000, fără a lua în calcul noile rute anunțate, ci doar creșterea frecvenței pentru anumite zboruri existente și introducerea curselor charter, din această vara. La Aeroportul Iași, operează în prezent, patru companii diferite, numărul zborurilor dinspre și către Iași ajungând la 24, din care 19 sunt internaționale și cinci interne. Totodată, purtăm negocieri pentru a atrage la Iași noi companii și continuăm, în paralel, demersurile pentru creșterea conectivității cu alte orașe importante: Frankfurt, Atena, Dublin, Varșovia, Zagreb. De asemenea, este important de remarcat că unele companii care au baza la Iași încep să își îndrepte atenția și către aeroporturile centrale internaționale. Ca exemplu, din luna iunie a acestui an, ruta directă Iași-Treviso va fi mutată pe Aeroportul Veneția, ceea ce înseamnă un confort suplimentar pentru pasageri”, a declarat conducerea Aeroportului Internațional Iași.