Foto: AEROPORTUL ”AVRAM IANCU” CLUJ-NAPOCA/FACEBOOK

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj  a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion, cu 2 luni mai devreme comparativ cu anul 2014, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a numărului de pasageri, înregistrat în primele 8 luni ale anului 2015, anunță reprezentanții CLJ într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Pasagerul cu numărul 1 milion a fost Ioana Olănescu care a călătorit pe zborul TAROM RO643 București-Cluj. În cadrul unei ceremonii inedite care a avut loc în terminalul de pasageri sosiri, au fost premiaţi atât pasagerul cu numărul 1.000.000 cât şi pasagerii 999.999 respectiv 1.000.001. Pasagerii din terminal au fost întâmpinaţi de reprezentanţi ai Aeroportului Internaţional Cluj, costumaţi  în ţinute reprezentantive pentru ţările de destinaţie existente şi viitoare de pe aeroportul clujean.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a 5-a oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic. Până la finalul anului însă, este de așteptat ca aeroportul să depășească pragul de 1,4 milioane de pasageri.


Foto: AEROPORTUL ”AVRAM IANCU” CLUJ-NAPOCA/FACEBOOK

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj și-a exprimat bucuria pentru sărbătorirea pasagerului cu numărul 1 milion încă din luna septembrie: „Ne bucurăm că sărbătorim astăzi 10 septembrie pasagerul cu numărul 1 milion înregistrat în anul 2015. Atingerea acestui prag cu mult mai devreme decât în anii anteriori este o dovadă a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea aeroportului.”

În prezent, Aeroportul Internațional Cluj oferă zboruri către 23 destinații regulate din 11 țări, operate de companiile aeriene Tarom, Lufthansa, Wizz Air și Vueling. În perioada următoare a fost anunţată inaugurarea a 3 noi rute spre destinaţii regulate din  Emiratele Arabe Unite (Dubai – decembrie 2015), Polonia (Varşovia – ianuarie 2016) şi Germania ( Memmingen – martie 2016).