Foto: JURNALULDENORDVEST.RO

Aeroportul Internațional Baia Mare își suspendă activitatea începând de mâine, pe o perioadă nedeterminată. Urmând exemplul aeroporturilor Oradea și Suceava, BAY intră în reparații. Mai exact, vor fi mărite lungimea și lățimea pistei de decolare-aterizare, dar vor fi reabilitate și alte suprafețe de mișcare precum platforma sau căile de rulare.

Astfel, începând cu 20 de noiembrie, de la ora 19, se supendă operarea aeronavelor de orice fel, pentru pregătire și începerea lucrărilor la investiția ”Extindere și modernizare suprafață de mișcare”, se comunică într-un anunț postat pe site-ul aeroportului.

În cadrul lucrărilor, lungimea pistei se va mări la 2150 de metri, lățimea la 45 de metri, portanța la minimum 57 PCN, sistemul luminos de apropiere va fi relocat și extins. În plus, cu o serie de alte lucrări de reparații, suprafața de mișcare (pista, căile de rulare, platforma) și zonele conexe vor fi aduse la parametrii ceruți în prezent de reglementările aeronautice.

La finalizarea acestor lucrări, vor fi create condițiile pentru operarea aeronavelor din clasa mediu curier și a celor cargo. Deocamdată nu a fost anunțată o dată oficială pentru redeschiderea operării pe Aeroportul Internațional Baia Mare.

În prezent, singura companie care operează zboruri regulate la Baia Mare este TAROM.

Читайте также  FLY ROMANIA VREA INSOLVENŢA LA TREI LUNI DE LA LANSARE