După toate necazurile cauzate de vreme în acest sfârșit de săptămână, asta este exact ceea ce mai lipsea la Aeroportul Internațional New York JFK din Statele Unite ale Americii. O conductă principală de apă s-a spart (tot din cauza vremii, se pare) iar apa a inundat mare parte a Terminalului 4, unul din cele 3 unde sunt procesate zboruri internaționale. Se întâmpla ieri după-amiază în jurul orei 14.00 iar autoritățile au hotărât imediat să evacueze de urgență zonele afectate ale terminalului. Mare parte a activității de aici a fost oprită. Conducta care alimenta sistemul de stingere a incendiilor se pare că a înghețat pentru că nu era protejată. Cert este că apa a început să curgă dintr-odată din tavane iar alarmele de incendiu s-au pornit ceea ce a creat panică printre pasageri.

În foarte scurt timp, apa a inundat aproximativ două treimi din zona de Sosiri a Terminalului 4, inclusiv zona unde se efectuau formalitățile de Imigrare și Control Vamal. Pe toată perioada inundației, 12 zboruri internaționale au sosit la Terminalul afectat însă nu au putut fi procesate complet. Pasagerii au trecut prin controlul de pașapoarte și scoși din aeroport pe o altă ușă. Călătorii din 7 dintre aceste avioane au plecat de la aeroport fără bagaje întrucât acestea nu au putut fi livrate pentru că benzile de bagaje nu puteau fi utilizate din cauza apei. Astfel, bagajele au rămas la bordul aeronavelor cauzând astfel alte întârzieri pentru că avioanele nu au mai putut pleca la timp în cursele lor de întoarcere.

În total, 143 de zboruri au fost anulate la Terminalul 4, în cele câteva ore cât a fost închis din cauza inundațiilor. Dintre acestea, 32 au fost curse internaționale. Pasagerii au povestit reporterilor filialei locale a televiziunii ABC că la un moment dat autoritățile au vrut să evacueze complet Terminalul afectat însă au renunțat la idee pentru că afară era prea frig, aproximativ -10 grade Celsius. Relatarea completă a celor de la ABC, în video-ul de mai sus.

Читайте также  PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIA SA, AEROPORTUL IAȘI A DEPĂȘIT MILIONUL DE PASAGERI

Pentru JFK International Airport, sfârșitul de săptămână a fost un coșmar despre care puteți citi mai multe aici.