Foto: LOT POLISH AIRLINES

Peste 100,000 de pasageri au zburat cu LOT Polish Airlines între București și Varșovia între ianuarie și decembrie 2015, au declarat pentru NewsAir.ro oficiali ai companiei aeriene. Deși valoarea este apropiată față de cea înregistrată în 2014, reprezentanții companiei precizează că s-a înregistrat totuși o creștere de 6% a traficului de pasageri între cele două țări. ”Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute în România și vedem un potențial de creștere. Tocmai de aceea, din sezonul de vară, reintroducem al treilea zbor zilnic spre București și, de asemenea, vom inaugura noul zbor spre Cluj-Napoca”, au mai declarat reprezentanții LOT pentru NewsAir.ro.

În 2015, cele mai căutate destinații spre care au zburat cu LOT pasageri din România cu conexiune prin Varșovia au fost Stockholm și Copenhaga, în Europa, precum și Toronto, New York și Chicago, în America de Nord. De asemenea, spun oficialii LOT, s-a observat și o creștere a traficului de pasageri între București și cele mai mari orașe poloneze.

LOT vede în România o piață foarte importantă și tocmai de aceea dorește să profite de oportunitățile de creștere pe care le oferă țara noastră. Zborurile din/spre România asigură posibilități de conexiune foarte bune prin LOT HUB spre toate destinațiile operate în prezent de compania poloneză dar și spre cele pe care le va lansa anul acesta. Totodată, LOT crede în potențialul de dezvoltare al aeroporturilor regionale din România tocmai de aceea stă cu ochii pe acestea și este gata să intre cu operațiuni și în alte zone importante ale țării fără însă a le menționa deocamdată. Deocamdată, LOT își va face intrarea la Cluj de la sfârșitul lunii martie, cu zboruri directe spre Varșovia, dar precizează că este foarte posibil să lanseze zboruri în viitor și spre alte aeroporturi românești.

Читайте также  UN PASAGER ALEARGĂ PE PLATFORMĂ SĂ PRINDĂ AVIONUL CARE TOCMAI SE PREGĂTEA SĂ PLECE (VIDEO)

În afară de Cluj-Napoca, în 2016, LOT va mai lansa zboruri și spre  Belgrad, Chișinău, Kosice, Ljubljana și Zagreb și va ajunge astfel să zboare spre 31 de destinații în Europa Centrală și de Est. Totodată, LOT Polish Airlines va mai inaugura anul acesta curse spre Tokyo, Seul, Beirut, Atena, Dusseldorf, Kharkiv, Luxemburg, Nisa, Palanga, Split, Veneția, Yerevan și Zadar.