Conform rezultatelor înregistrate în a doua jumătate a anului trecut de către agenția de turism Eturia, specializată în vacanțe exotice, românii și-au dublat numărul de cereri pentru vacanțele în zona Caraibelor, față de aceeași perioadă a anului 2013, anunță agenția într/un comunicat de presă. Deși în topul preferințelor rămân destinații consacrate, precum Republica Dominicană, Cuba, Bahamas și Jamaica, diferența față de anii anteriori vine din
creșterea înregistrată pe noile destinații-vedetă din Caraibe: Aruba, Saint Maarten și Curacao.

Tariful unui sejur în Aruba, Curaçao sau Saint Maarten începe de la 1700 euro/persoană și poate ajunge până la 2500 euro/persoană, tarif în care este inclus zborul cu toate taxele aferente, cazarea și transferurile. Deși, spre deosebire de alte destinații din Caraibe, resorturile din Aruba, Curaçao și Saint Maarten nu oferă serviciile all inclusive apreciate de majoritatea turiștilor români, acestea recuperează la capitolul peisaje, activități acvatice și lipsa aglomerației turistice.

Conform datelor furnizate de o companie aeriană, în anul 2012 aproximativ 5.400 de pasageri români au călătorit spre zona Caraibelor cu companiile aeriene de linie, transmite tot agenția Eturia.

Potrivit Oficiului Național de Turism din Caraibe, Aruba a înregistrat în anul 2014 aproximativ 1 milion de turiști, iar Saint Maarten și Curaçao câte 500.000 de turiști.

„Destinatia ideală de vacanță a românilor are, în general, câteva elemente previzibile: plajă, temperatură plăcută, hoteluri bune și posibilități de distracție. Statele turistice din Caraibe dispun de toate aceste elemente și, în plus, au și beneficiul unui turism mai relaxat, în care nu simți aglomerația nici în hotel și nici pe plajă”, a declarat Sorin Stoica, director executiv Eturia.

Читайте также  BUCUREȘTI-LJUBLJANA DIN MARTIE 2018 CU ADRIA AIRWAYS

V-am atașat și un filmuleț despre plajele superbe din Aruba ca să vă faceți o idee la ce să vă așteptați.


Foto: AZURCARAIBES.COM