Vremea nefavorabilă a creat, de această dată, necazuri unei curse TAROM. Zborul RO302 de astăzi, de la Frankfurt la București, cu 108 pasageri la bord, a decolat cu o întârziere de peste 4 ore și jumătate. Călătorii au așteptat toată această perioadă la bordul aeronavei.

Condițiile meteo dificile cu lapoviță, ninsoare, temperaturi scăzute și vizibilitate foarte redusă au creat, se pare, haos pe unul dintre cele mai mari aeroporturi europene. La acest haos a contribuit însă și implementarea unui sistem electronic automat de repartizare a avioanelor în secvența de degivrare, potrivit spuselor mai multor piloți care s-au confruntat în ultimele zile cu această problemă. Potrivit vechiului sistem, fiecărui avion îi era acordat un număr de ordine pe care echipajele îl aflau din timp și  puteau astfel să își planifice, chiar înainte de pornire, cantitatea de petrol necesară, timpii de așteptare, ordinea de rulaj, parametrii la decolare etc., ceea ce nu mai pot face în condițiile noului sistem. Din această cauză, astăzi un avion al companiei Condor care începuse rulajul a trebuit să se întoarcă pentru realimentare fiindcă a stat prea mult la așteptare pentru degivrare și nu îi mai ajungea combustibilul pentru a efectua zborul spre destinația sa.

În plus, se pare că numărul utilajelor de degivrare de pe aeroportul Frankfurt este insuficient pentru traficul intens de aici ceea ce determină întârzieri majore.


CAPTURA FLIGHTRADAR24.COM

Conform site-ului aeroportului Frankfurt, astăzi zeci de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri de câteva ore. Potrivit flightradar24.com, zborul RO302 a decolat în cele din urmă de la Frankfurt la ora locală 16:37 și este așteptat să aterizeze la București la 19:38, cu o întârziere de aproape 5 ore. Zborul este efectuat cu o aeronavă Boeing 737-700 înregistrată YR-BGH.