Panică azi-noapte printre pasagerii unui avion care tocmai sosise la Toronto Pearson International. Aeronava Boeing 737-800 a companiei Westjet Airlines care venea de la Cancun, Mexic, aștepta să se parcheze la poarta terminalului când un avion Sunwing Airlines care era tractat l-a ciocnit cu aripa.

Imediat după coliziune, un incendiu a izbucnit la avionul tractat, în vreme ce în aeronava cealaltă s-a instaurat panica. Pasagerii speriați la vederea flăcărilor au început să țipe deși focul se pornise la celălalt avion. Stephen Belford, unul dintre călătorii aflați la bord, a filmat cu telefonul mobil întreaga scenă și a postat apoi video-ul pe Instagram (@stephen_belford). Îl puteți vedea mai sus, preluat fiind în întreaga lume.

În cele din urmă, pasagerii au fost evacuați pe toboganele de urgență direct afară în frigul groaznic care a lovit în aceste zile întreaga coastă de est a Americii.

Reprezentanții companiei Westjet au declarat ulterior jurnaliștilor canadieni că au informații despre câțiva pasageri răniți ușor în îmbulzeala creată la bordul avionului său. Totuși, toți cei 168 de călători de la bord precum și cei 6 membri ai echipajului sunt în afara oricărui pericol, au mai spus oficialii Westjet.

Pe de altă parte, cei de la Sunwing Airlines au afirmat că la momentul producerii acestui incident la bordul avionului lor nu se afla niciun pasager sau membru al echipajului, aeronava fiind tractată de furnizorul de servicii la sol al companiei.

Imediat după producerea incidentului însă, pompierii au intervenit și au stins rapid incendiul care se pornise la aripa avionului Sunwing. Evenimentul este acum investigat de autorități.