Foto: SKIFT.COM

Măsurile de securitate drastice de pe aeroporturile lumii au creat de multe ori neplăceri pasagerilor care le consideră uneori exagerate. Interdicția asupra lichidelor, mai cu seamă, îi deranjează foarte tare pe mulți călători pentru că se văd astfel nevoiți să îți achiziționeze apă și alte băuturi, de exemplu, din aeroport.

Situația se complică și mai tare când ignori aceste reguli și ajungi la o confruntare directă cu agentul de securitate care te prinde cu lichidul în bagaje… mai mult decât ai avea voie.

A pățit-o și o chinezoaică, scrie Beijing Times, care a fost prinsă cu cognac-ul în geantă. Filtrul de la controlul de securitate de pe Aeroportul Internațional Beijing i-a depistat sticla de cognac fin Remy Martin XO Excellence cumpărată cu $200 dintr-un aeroport din SUA de unde venea doamna Zhao (că atât s-a aflat despre ea). Nici nu avea cum altfel… era o sticlă măricică de vreo 700 ml. Ghinionul femeii a fost că odată ajunsă la Beijing, trebuia să se îmbarce pe un alt zbor, intern de această dată, spre Wenzhou, prin urmare a fost nevoită să treacă printr-un nou control de securitate.

Pentru că agenții n-au lăsat-o să treacă și pentru că doamna Zhao nu voia nici în ruptul capului să renunțe la sticlă, a desfăcut-o și a dat-o pe gât frumușel chiar sub ochii celor de la security. Și totuși, asta n-a ajutat-o. Dimpotrivă. Femeia nu a fost lăsată să se îmbarce pentru că ”a fost considerată ca fiind prea beată să mai zboare” după ce a oferit un adevărat spectacol în terminal. Citând surse aeroportuare, Beijing Times scrie că pasagera a început să se tăvălească pe jos și să urle ca din gură de șarpe. În cele din urmă, a fost luată de agenții de securitate și dusă într-o cameră unde ar fi leșinat.

Читайте также  NOI FRECVENȚE SPRE BERLIN ȘI PARIS ÎNCEPÂND DE ASTĂZI

”Era atât de beată că nici nu putea sta în picioare… Am luat-o și am dus-o cu un căruț cu rotile într-o cameră, în aeroport, să se odihnească”, a declarat un polițist pentru Beijing Times.

Câteva ore mai târziu, doamna Zhao s-ar fi trezit din ”distracție” și le-ar fi mulțumit polițiștilor.