Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL IAȘI

Mult a fost, puțin a mai rămas! Regiunea Moldovei se va putea lăuda la sfârșitul acestei luni, cu un nou terminal, modern și mult mai încăpător, la Aeroportul Internațional Iași care se consolidează astfel ca principal aeroport din regiune.

Chiar dacă inițial lucrările trebuia să fie gata în august, termenul a fost prelungit pentru că, spun reprezentanții aeroportului, au apărut niște reglementări noi cu privire la stingerea incendiilor și a trebuit să fie organizată o altă procedură de achiziție a unor echipamente suplimentare care nu erau prevăzute în planul inițial (dar care au devenit obligatorii conform noilor reglementări). Tocmai de aceea, lucrările au fost oprite pentru a aștepta achiziția echipamentelor și instalarea acestora.


Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL IAȘI

Această etapă a fost îndeplinită cu succes iar lucrările au fost reluate. Construcția este acum finalizată în proporție de 90%. Menținând ritmul de lucru actual, oficialii IAS spun că Terminalul 3 va fi gata de inaugurare la sfârșitul lunii septembrie. Fotografiile prezentate sunt cele mai recente și prezintă stadiul actual al construcției care, după cum se vede, va fi una demnă de un aeroport regional.


Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL IAȘI

T3 are o suprafață de 3,600 mp și va avea 6 ghișee de check-in. Aici vor putea fi procesați 320 de pasageri/oră față de capacitatea actuală de 200 pax/oră în T2 sau 160 pax/oră în T1.

După inaugurarea T3, terminalul 2 de la Iași va rămâne în continuare funcțional în timp ce T1 va fi transformat în clădire administrativă cu posibilitatea ocazională a procesării unor zboruri oficiale sau de agrement.


Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL IAȘI

Читайте также  BUCUREȘTI-BRISTOL DIN NOIEMBRIE CU RYANAIR

Vă reamintesc, Aeroportul Internațional Iași se află pe un puternic trend ascendent în ceea ce privește dezvoltarea traficului având în vedere că se anunță o toamnă aglomerată aici. TAROM și Wizz Air, care operează deja la Iași, au anunțat lansări de noi curse directe (spre Munchen și, respectiv, Londra Luton), în timp ce Blue Air își va face intrarea pe aeroportul ieșean cu primul zbor intern al companiei, spre București, dar și curse directe din Iași către Londra Luton, Roma și Paris Beauvais.