Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL IAȘI/FACEBOOK

Aeroportul Iași continuă trendul ascendent în privința traficului de pasageri, înregistrând o nouă creștere,  de această dată cu aproape 40 % în luna ianuarie 2015 față de ianuarie 2014, transmit oficialii aerogării într-un comunicat.

Datele statistice ale lunii ianuarie, deși o lună nefavorabilă din punct de vedere comercial și al traficului de pasageri, arată o creștere de aproape 40% a numărului total de pasageri îmbarcați și debarcați la Iași față de luna ianuarie a anului trecut.

“Numărul de pasageri ce au tranzitat Aeroportul Iași în luna ianuarie este cu adevărat impresionant raportat la cifrele înregistrate anul trecut și în întreaga istorie a aerogării ieșene, de aceea dorim să le mulțumim tuturor celor ce au ales să călătorească prin intermediul  nostru. Acum începem cu toții să conștientizăm rolul fundamental al noii piste de aterizare –decolare, al dotărilor cu echipamente ultramoderne și al creșterii categoriei de operare în conditii de vizibilitate redusă. Începem să înțelegem că viitorul Aeroportului Iași, al comunității noastre locale și regionale este legat direct de tot ceea ce am făcut și continuăm să facem aici, pentru binele comunității noastre.

Ne dorim ca întreg anul 2015 să cunoască această dinamică extraordinară și vom face tot ce ne stă în putință să reușim, acest lucru fiind posibil prin îmbunătățirea produselor existente în acest moment și prin deschiderea de noi rute spre noi destinații. Anul 2015, alături de anul 2014, cred că vor intra în istoria Aeroportului Iași și a întregii comunități ca anii de cotitură spre o dezvoltare durabilă.” a declarat Marius Bodea, președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Iași.

Читайте также  WIZZ AIR INTRODUCE NOI FRECVENȚE DIN SIBIU CĂTRE LONDRA ȘI DORTMUND

Potrivit comunicatului transmis de IAS, datele statistice înregistrate în luna ianuarie a anului 2015 și în luna ianuarie a anilor trecuți, se prezintă astfel:

2015 – 22.550

2014 – 16.928

2013 – 12.208

În prima parte a acestui an, de la Iași, companiile TAROM, Austrian Airlines și Wizz Air vor opera zboruri către 8 destinații externe: către Italia 5 (cinci) destinații – Roma, Bologna, Torino, Milano (Bergamo), Veneția (Treviso); către Austria – Viena; către Israel – Tel Aviv; către Marea Britanie – Londra.