Foto: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL IAŞI

La fel ca în lunile de iarnă şi de primăvară, Aeroportul Internaţional Iaşi a înregistrat creşteri semnificative de pasageri în luna iulie, anunţă într-un comunicat de presă reprezentanţii aerogării. Datele statistice ale lunii care s-a încheiat arată o creştere de aproximativ 16% a numărului total de pasageri îmbarcaţi şi debarcaţi la Iaşi faţă de luna iulie a anului trecut, luând în considerare faptul că deja vara 2013 a înregistrat recorduri în ceea ce priveşte pasagerii înregistraţi de-a lungul timpului la Iaşi, se mai arată în comunicat.

Astfel, în iulie 2012 s-au înregistrat aproximativ 18.900 pasageri, în iulie 2013 – 26.400 pasageri (creştere de 40% faţă de 2012), iar în iulie 2014 – 30.600 pasageri (creştere de 16% faţă de 2013).

“Începând cu 21 august 2014, de când traficul aerian de la Iaşi se va desfăşura pe noua pistă, se deschid noi perspective pentru aeroportul ieşean. Vom continua toate eforturile, mai ales de-acum înainte, de a face cunoscute noile facilităţi de insfrastructură pe care Aeroportul Internaţional Iaşi le poate pune la dispoziţia companiilor aeriene. Unul dintre obiectivele noastre principale este de a colabora cu mai mulţi operatori aerieni pentru a deschide mai multe rute de la Iaşi şi pentru a avea astfel mai mulţi pasageri, în număr cât mai apropiat de capacitatea maximă de procesare”, a declarat Marius Bodea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi.

În prezent de la Iaşi se efectuează următoarele zboruri:

– TEL AVIV (Aeroportul Ben Gurion TLV) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână

– MILANO  (Aeroportul Bergamo BGY) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână

Читайте также  CELE MAI OPERATE RUTE AERIENE DIN LUME

– VIENA (Aeroportul Viena VIE) din 31 martie cu frecvenţă de 6 ori pe săptămână

– ROMA (Aeroportul Fiumicino FCO) cu frecvenţă de 4 ori pe săptămână

– BOLOGNA (Aeroportul G. Marconi BLQ) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână

– LONDRA (Aeroportul Luton LTN) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână

– TORINO (Aeroportul Caselle TRN) cu frecvenţă de 3 ori pe săptămână

– BUCUREŞTI (Aeroportul Henri Coandă OTP) cu frecvenţă zilnică, de mai multe ori pe zi