Compania germană Lufthansa sparge gheața și devine prima companie aeriană din Europa care deține maximum de 5 stele în sistemul de evaluare a operatorilor aviatici dezvoltat de SKYTRAX, organizația internațională de evaluare din domeniul aviatic. Doar 9 alte companii din lume mai sunt cotate cu numărul maxim de stele iar Lufthansa devine de astăzi a zecea și prima din Europa.

Potrivit comunicatului SKYTRAX transmis astăzi, certificatul de 5 stele recunoaște excelența la cel mai înalt grad atât în ceea ce privește serviciile la sol, cât și la bord, oferite de Lufthansa pasagerilor săi. Un factor decisiv în acordarea celor 5 stele este consecvența în materie de respectare a standardelor și la acest capitol Lufthansa punctează în mod deosebit în toată rețeaua sa dar și în diferitele tipuri de cabine. Compania germană se remarcă, de asemenea, prin calitatea excelentă a serviciilor oferite de stafful său din prima linie, aceea care intră în contact direct cu pasagerii.

”Acest premiu este o binemeritată recunoaștere a eforturilor noastre susținute de a face din nou din Lufthansa una dintre principalele companii premium din lume”, a declarat astăzi Carsten Spohr, președintele board-ului Deutsche Lufthansa AG. ”Am recuperat rapid pentru că am făcut investiții enorme în flota noastră, ne-am modernizat toate cabinele, am introdus servicii digitale, am deschis noi lounge-uri și ne-am îmbunătățit serviciile atât la bord, cât și la sol. Combinația de oferte premium și calitatea și profesionalismul anagajaților noștri ne-au adus statutul de companie aeriană de 5 stele”, a adăugat Spohr. ”Fiecare dintre oamenii de la Lufthansa poate fi mândru de această certificare, dar mai ales colegii noștri din cabine și carlinge sau de la sol care duc la îndeplinire promisiunea noastră premium în fiecare zi în intercațiunile lor cu pasagerii noștri. Sunt convins că cel mai important factor în obținerea celei de-a cincea stea a fost acela că avem cei mai buni anagajați.”

Читайте также  AMBELE MOTOARE ALE AVIONULUI TRANSASIA S-AU OPRIT ÎN ZBOR

La rândul său, Edward Plaisted, CEO-ul SKYTRAX, a declarat: ”Obținerea statutului de companie de 5 stele de către Lufthansa nu este numai distincția deosebită de a fi prima companie europeană care să atingă acest nivel, dar este totodată o recunoaștere clară a îmbunătățirilor care au fost făcute în ultimii ani, mai ales în zonele de servicii din prima linie, aceea de interacțiune cu pasagerii.”

Pentru a putea acorda acest statut, evaluatorii SKYTRAX au călătorit având întotdeauna în minte perspectiva pasagerilor obișnuiți. Pentru întocmirea raportului final, ei au evaluat calitatea serviciilor companiei prin verificări minuțioase și cuprinzătoare, la sol și în aer, la peste 800 de categorii. Printre acestea s-au aflat serviciile la bord, confortul scaunelor, serviciile de catering, măsurile de securitate, sistemul de divertisment la bord, oferta duty-free și multe altele.