BOEING 787 DREAMLINER LOT POLISH AIRLINES
Foto: ADAM KOPEC

Ceea ce și-au propus, au și realizat. Polonezii de la LOT anunțau la începutul anului trecut, într-o conferință de presă la București, că își doresc să transporte în 2014, 100,000 de pasageri pe relația Varșovia-București-Varșovia. Am scris despre asta la vremea respectivă aici. Ulterior, au introdus al treilea zbor zilnic pe această rută, zbor păstrat și în sezonul de iarnă, iar polonezii și-au atins ținta.

Astăzi, într-o altă conferință de presă, reprezentanții companiei au anunțat că în 2014 au reușit să transporte peste 100,000 de călători din/spre România. Cel puțin 50,000 au fost pe zboruri spre țara noastră și ceva mai mulți în sens invers. Această cifră arată o creștere de cel puțin 25% dacă ne gândim că în anul precedent LOT transportase doar puțin peste 72,000 de pasageri.

Mulțumitde rezultatele obținute pe piața locală, Jakub Malecki, general manager LOT pentru România și Moldova, a declarat că România devine astfel pentru compania poloneză o piață cheie în care se va implica și mai mult. Pe termen scurt, LOT pregătește introducerea de noi rute lung-curier cu plecare din Varșovia, rute care vor fi anunțate în următoarele 3 luni, ceea ce va însemna ca pasul următor să fie dezvoltarea rețelei europene care să alimenteze aceste noi zboruri long haul. Reprezentanții LOT au confirmat astfel că, probabil, din 2016, vom vedea și în România creștere ale frecvențelor LOT și poate chiar zboruri LOT din alte orașe românești.

LOT își propune să devină încet-încet prima alegere a pasagerilor business iar pentru asta se mândrește cu o flotă foarte tânără cu o medie de vârstă de doar 3 ani, timpi de conexiune foarte buni în Aeroportul Varșovia (între 30 de minute pentru legături spre Copenhaga și până la 120 de minute spre New York), servicii de bord de calitate cu 3 clase de călătorie: Business, Premium economy și Economy. LOT se laudă în continuare că oferă cel mai scurt timp de călătorie între București și New York JFK, cu tot cu tranzit. În condițiile în care nu există un zbor direct București-JFK, prin Varșovia puteți ajunge în metropola americană în doar 12 ore. Și un alt avantaj al LOT ar fi acela că dacă alegeți un zbor intercontinental, veți ști sigur că veți zbura la bordul celui mai avansat avion din punct de vedere tehnologic și anume Boeing 787 Dreamliner. Polonezii au 6 în serviciu deja fiind prima companie europeană care a introdus în serviciul comercial acest tip de aeronavă.

Читайте также  EMIRATES VĂ DEZVĂLUIE CUM SE CONSTRUIESC CABINELE FIRST CLASS, LOUNGE-UL ŞI SPA-UL DE LA BORDUL A380 (VIDEO)

Pentru pasagerii care călătoresc din România, LOT este alegerea ideală pentru a ajunge, dincolo de Varșovia, în destinații precum Cracovia, Copenhaga, Stockholm, Hamburg și chiar Bruxelles și Londra, tocmai datorită timpilor mici de conexiune.

Pentru 2015, LOT estimează că va transporta același număr de pasageri însă își dorește să consolideze produsele pe care le oferă mai ales în rândul pasagerilor business.