Compania poloneză LOT Polish Airlines își continuă procesul de consolidare ca și operator aerian regional și raportează un nou an de succes pentru operațiunile din România. Astfel, reprezentanții companiei au anunțat astăzi la o întâlnire cu presa de la București că, în 2016, operatorul a transportat cu 10% mai mulți pasageri pe zborurile sale la/de la București. Dacă dăm puțin timpul înapoi și vedem că în 2015 LOT a transportat circa 100,000 de pasageri pe zborurile Varșovia-București, așa cum NewsAir a scris aici, atunci ne putem da seama foarte ușor că anul trecut numărul total al pasagerilor transportați s-a situat undeva la 110,000 de pasageri. Cifrele nu au fost confirmate oficial de către reprezentanții LOT care, din motive comerciale, s-au ferit să ofere asemenea detalii.

Pe de altă parte însă, acestei cifre i se adaugă și numărul pasagerilor care au călătorit cu LOT Polish Airlines pe noul zbor către Cluj care a fost lansat exact acum un an. Oficialii companiei au declarat că această cursă, Varșovia-Cluj, a evoluat foarte bine și că în decurs de doar un an numărul pasagerilor s-a dublat deja. În plus, ei au mai spus că acest zbor nu doar că își acoperă costurile dar a devenit și profitabil. 70% dintre pasagerii transportați pe această rută sunt pasageri de conexiune care își continuă călătoria dincolo de Varșovia sau care ajung la Cluj prin tranzit în capitala Poloniei. Încurajați de faptul că zborul Varșovia-Cluj merge bine, reprezentanții companiei au luat decizia de a suplimenta frecvențele pe această rută care va fi operată de 6 ori/săptămână începând din vară. Și mai important de atât, aceste frecvențe vor fi menținute pe tot parcursul anului.

Читайте также  NOI FRECVENȚE SPRE BERLIN ȘI PARIS ÎNCEPÂND DE ASTĂZI

Dar și zborurile de la București merg bine așa că LOT ia măsuri și pe această rută. Astfel, 2 dintre cele 3 curse zilnice Varșovia-București vor fi operate, din această vară, cu avioane de capacitate mai mare, adică Embraer 195 cu 112 scaune în loc de Embraer 175 cu 82 de locuri.

Reprezentanții LOT au mai transmis faptul că circa 45% dintre pasagerii la/de la București sunt pasageri care doar trec prin aeroportul Chopin din Varșovia ca punct de tranzit către o altă destinație operată de LOT. Printre cele mai populare destinații finale pentru pasagerii din România sunt Toronto, New York, Chicago, Copenhaga, Hamburg dar și destinații din Polonia precum Cracovia, Wrocław, Gdańsk sau Poznań.

Adrian Kubicki, directorul de comunicare al LOT prezent azi la București, a precizat că operatorul polonez oferă în continuare pasagerilor săi din România cel mai scurt timp de conexiune via Varșovia pentru multe dintre destinațiile sale inclusiv către cele nou-adăugate în rețea, Los Angeles sau Seul.

În prezent, LOT este singurul operator din Europa care oferă 3 clase de călătorie chiar și pe zboruri scurt-curier. Astfel, pasagerii pot alege între Business Class, Premium Economy (care oferă servicii Business la prețuri mai convenabile) sau Economy simple (care permite călătoria doar cu bagaj de mână, dar cu un discount de 30%).