Foto: WIZZ AIR

Ieri a început sezonul de vară în aviație ceea ce înseamnă că traficul de pasageri va crește considerabil în perioada următoare. Ca de obicei, începerea sezonului de vară este marcată și printr-o serie de lansări de rute noi mai ales pe o piață aflată în plină ascensiune cum este cea din România. Zborurile au fost anunțate de multă vreme astfel încât să existe timp suficient pentru a fi promovate și, evident, pentru a fi vândute bilete. Nu toate au mers așa cum fusese prognozat așa că unele dintre cursele ce trebuia lansate în aceste zile au mai fost amânate un pic, însă cele mai multe au intrat acum în orarul obișnuit de zbor.

Wizz Air, Blue Air și Ryanair s-au întrecut la noi în a-și adăuga noi rute în portofoliu și, de departe, campioană la lansări a ieșit Wizz Air care își consolidează astfel poziția de cea mai mare companie aeriană care operează în România. Iar la cum arată în acest moment lucrurile, este greu de crezut că în perioada următoare va putea vreo altă companie să o detroneze mai ales că operatorul maghiar își întinde încet-încet tentaculele operaționale pe aproape toate aeroporturile din țară.

Deci, începând de ieri, compania Wizz Air și-a mai adăugat în pachetul de destinații oferite din România, zborurile Craiova-Madrid, Craiova-Paris, Cluj-Malta și Suceava-Bologna. Ar fi trebuit să lanseze și București-Lamezia Terme însă acest zbor a fost amânat pentru câteva zile. De asemenea, astăzi, Wizz introduce zboruri din Craiova spre Treviso, Koln, Liverpool, din Suceava spre Treviso și din Cluj spre Stockholm, iar mâine va mai lansa Suceava-Roma Ciampino și Cluj-Larnaca. În total vor fi 12 curse nou-nouțe dacă adăugăm și zborul de Lamezia Terme care va fi introdus cândva tot în această săptămână.

Читайте также  AEROPORTUL SATU MARE A ÎNREGISTRAT SCĂDEREA TRAFICULUI ÎN 2014

Compania Ryanair, de asemenea, și-a îmbogățit oferta pe piața românească însă la fel de timid cum a făcut-o și până acum fiind departe de Ryanair-ul cu care ne-am obișnuit pe piețele din vest acolo unde, de obicei, lansează o avalanță de rute noi. La noi, în acest început de primăvară, Ryanair și-a demarat operațiunile de la Oradea cu un zbor spre Girona, operat în premieră ieri. Mâine își va lansa cursa București-Palermo, iar poimâine va începe al doilea său zbor de la Oradea către Milano Bergamo.

În ceea ce privește Blue Air, operatorul românesc a lansat doar un zbor de la Cluj către Londra Luton, iar cursa Oradea-Torino care ar fi trebuit să fie inaugurată ieri este amânată până pe 19 aprilie, din motive comerciale. Ei bine, aceste motive comerciale înseamnă de cele mai multe ori vânzări foarte slabe ale biletelor deci acesta ar putea fi un motiv suficient de bun pentru o asemenea amânare. Pe de altă parte, trebuie menționat faptul că Blue Air și-a lansat la sfârșitul săptămânii trecute o nouă bază externă la Liverpool și a inaugurat mai multe zboruri de acolo. Pe acestea însă nu le contabilizăm având în vedere că în acest articol și pe acest site, în general, urmărim doar operațiunile din România. Este la fel de adevărat că Blue Air își va lansa majoritatea rutelor noi începând cu luna aprilie, dar vom reveni asupra acestor inaugurări la momentul respectiv.

Nu uitați că pe newsair.ro puteți găsi, în permanență, situația actualizată la zi a tuturor zborurilor noi care urmează a fi lansate de pe aeroporturile românești. Acest calendar al inaugurărilor de zboruri noi se află pe coloana din dreapta a site-ului, la rubrica LANSĂRI RUTE NOI, exact sub video-ul NEWSAIR TV.

Читайте также  AEROPORTUL SIBIU, CREȘTERE DE TRAFIC PESTE AȘTEPTĂRI ÎN 2016

De asemenea, nu uitați să dați SUBSCRIBE canalului de Youtube al NewsAir.ro pentru a fi primii care vizionează videourile cu avioane, recent adăugate.