După 6 ani de pauză, compania TAROM și-a luat inima în dinți și și-a îmbogățit echipa de însoțitori de bord. Astfel, 23 de persoane tinere, cu sau fără experiență anterioară în aviație dar pline de viață și prospețime, s-au alăturat echipei transportatorului național și vă poartă deja de grijă la bordul avioanelor TAROM. Deocamdată doar pe avioanele ATR, conform unei reguli interne, însă în doar câteva luni, la finalizarea primului contract, după evaluare, vor avea șansa să avanseze și pe avioanele mai mari. Au fost 281 de doritori dintre care doar 103 au ajuns în faza interviurilor iar 23 au rămas.

De-a lungul timpului, însoțitorii de bord ai companiei au stârnit controverse din cauza declarațiilor hazardate ale unora sau comportamentelor neadecvate ale altora tocmai de aceea, venirea unui val important de oameni tineri și noi are menirea de a încerca o schimbare în atitudine și în abordare. Un lucru e cert: cu toții sunt dornici de treabă și vor să demonstreze că își merită locul.

Iar cei mai mulți chiar au șanse pentru că i-am cunoscut. Unii vin cu experiențe bogate și importante de la companii de 5 stele din Orientul apropiat și chiar dacă acolo au zburat pe super-jumbo A380 nu au avut nicio problemă să o ia de la capăt la TAROM și să demonstreze că își pot face treaba la fel de bine și pe micuțele ATR-uri. Alții nu au mai zburat până acum dar au o dorință extraordinară să demonstreze că le place să fie în slujba pasagerilor.

Și chiar dacă nu va fi o schimbare majoră este importantă pentru că este prima rundă de angajări de oameni noi în acest domeniu la TAROM, din august 2009. Este o infuzie de sânge tânăr și mentalitate sănătoasă care poate și trebuie să zdruncine vechile metehne. Și cum însoțitorul de bord contribuie poate cel mai mult la crearea imaginii unei companii aeriene și pentru că, personal, îmi doresc din tot sufletul ca această companie să continue să existe și, mai ales, să prospere, am vrut să îi vedem cu toții pe ei, cei noi de la care avem așteptări atât de mari. Am vrut să știu de ce au ales TAROM, de ce au ales această meserie, care sunt provocările și care sunt dificultățile cu care se confruntă. Cunoașteți, așadar, noile fețe ale TAROM în filmul de mai sus, în ziua în care compania națională împlinește 61 de ani. La mulți ani, TAROM!

Читайте также  VACANŢĂ DE VIS ÎN CANCUN – de CIPRIAN BĂLŢOIU (VIDEO)