Foto: AEROPORTUL “ȘTEFAN CEL MARE” SUCEAVA

Aeroportul Internațional Suceava se pregătește intens pentru o renaștere anul acesta. După ce a stat un an deja, aerogara din nordul țării mai are de așteptat încă vreo 7 luni până ce își va redeschide porțile, după un amplu proces de modernizare. Astfel, cu o pistă nouă și un terminal de pasageri renovat, Aeroportul Suceava își va relua activitatea comercială începând, cel mai probabil, din 1 august 2015.

Potrivit informațiilor furnizate de oficialii aeroportului, în cursul anului 2014, la Suceava au fost înregistrați 219 pasageri, în condițiile în care aerogara este închisă din 12 ianuarie 2014. Cu un an înainte, la Suceava fuseseră 20,054 de pasageri. Numărul mișcărilor de aeronave înregistrate anul trecut a fost de 34, față de 1,319 în 2013.

În paralel cu refacerea pistei, la Suceava s-a lucrat și la modernizarea terminalului cu fonduri de la administrația locală, proiect care a fost finalizat odată cu încheierea lui 2014.

Conform declarațiilor oficialilor de la SCV, în acest moment s-a pornit o strategie de atragere a companiilor aeriene, operatorilor și agențiilor de turism pentru introducerea de noi rute din/către Suceava. Scopul este acela de a transforma Suceava în principala poartă de intrare în nord-estul României.

Читайте также  LUFTHANSA SE DEZVOLTĂ LA CLUJ ȘI TIMIȘOARA