Compania TAROM mai face un pas în direcția reluării curselor intercontinentale. Operatorul național a postat pe pagina sa de internet un anunț de participare la procedura de negociere privind achiziționarea a 3 aeronave widebody necesare reluării zborurilor lung-curier. Judecând după data limită de depunere a ofertelor, TAROM se grăbește destul de tare pentru a respecta, probabil, promisiunile de până acum ale ministrului Transporturilor care spunea că până la sfârșitului anului, aceste avioane widebody vor fi în ograda TAROM. Nu se precizează însă tipul avionului dar cel mai probabil va fi un model din familia Boeing având în vedere dorința TAROM de uniformizare a flotei și achiziționarea deja în leasing a două aeronave Boeing 737-800. Mai departe, având în vedere specificațiile tehnice din anunț, acest model ar putea fi Boeing 777 sau Boeing 787 Dreamliner. După achiziționarea acestor 3 aeronave de mari dimensiuni, TAROM va anunța, cel mai probabil, reluarea zborurilor directe spre New York, Toronto și Beijing, așa cum au anunțat oficialii în mai multe rânduri.

Iată mai jos anunțul integral postat pe site-ul TAROM:

Compania TAROM anunta inceperea procedurii de achizitie a 3 (trei) aeronave de tip widebody prin intermediul unei operatiuni de leasing (financiar, operational, etc), de preferinta in conformitate cu urmatoarele caracteristici:

Caracteristici
Detalii

 

Tipul aeronavelor
Widebody, echipate cu 2 motoare, “sisterships”, generatie actuala aeronave cu cel mai mic cost posibil de combustibil pe cursa si/sau pe loc oferit

 

Capacitate
Numar de locuri intre 225 si 270, in doua sau trei clase (toate aeronavele oferite in configuratie similara)

 

Range
Minimum 5,200 nm

 

Vechime
Nu mai vechi de anul 2012, cu cel mai mic cost posibil de mentenanta si cea mai scurta durata de imobilizare a aeronavei in lucrari de intretinere tehnica programata

Читайте также  UN AVION RYANAIR A ATERIZAT DE URGENŢĂ DIN CAUZA UNUI PASAGER BEAT (VIDEO)

 

Interior
In-flight entertainment, wi-fi, scaune cu tapiterie tip piele

 

Dotari
Aeronavele sa fie echipate cu zona de odihna pentru echipaj

 

Zona cargo
Compartiment cargo de tip bulk ventilat si controlat termic

Conformare
EASA/ FAA

Disponibilitate aeronave
In conformitate cu disponibilitatea pietei

Termeni
Negociabili

Criteriile pentru evaluarea ofertelor vor include, pe langa altele, pretul, posibilitate de finantare (daca este aplicabil), gradul de integrare al aeronavelor in structura actuala a flotei, suportul initial oferit pentru introducerea in serviciul comercial. Ofertele trebuie transmise catre TAROM in regim de urgenta, pana la data de 31.08.2017, prin e-mail la adresa aircraft@tarom.ro. De principiu, acestea mai pot fi transmise si ulterior acestei date pana la momentul retragerii anuntului de pe site-ul TAROM. Pentru clarificari si oferte avem rugamintea sa va adresati echipei de evaluare la adresa de email: aircraft@tarom.ro.