Foto: PLANESPOTTERS.NET

Încă o companie aeriană europeană a sucombat în actualul mediu concurențial. Estonian Air, transportatorul național al Estoniei, a anunțat astăzi, sec, printr-un comunicat, ca este nevoită să își înceteze operațiunile.

”Board-ul companiei Estonian Air a decis să oprească operațiunile începând cu 8 noiembrie ca urmare a unei decizii a Comisiei Europene potrivit căreia operatorul aerian a primit ajutor de stat ceea ce este contrar reglementărilor pieței europene și de aceea acest ajutor trebuie returnat”, se precizează în comunicatul emis astăzi de transportator. Atât și nicio explicație în plus. Mai departe, Estonian Air își înștiințează pasagerii care au bilete cumpărate că cei care ar fi trebuit să zboare între 8 și 10 noiembrie, vor fi rerutați pe zborurile altor companii, iar restul, cu rezervări după data de 11 noiembrie, își vor putea primi banii înapoi dar doar după 10 decembrie. Pentru cei din prima categorie, Estonian Air a pus la dispoziție numărul de telefon +372 6266 234 și adresa de email rebook@estravel.ee pentru a semnala dacă nu au fost deja rerutați pe alte zboruri.

După toate aceste explicații, managementul încheie comunicatul cu clasicul, dar ironicul într-o astfel de situație, ”vă mulțumim că zburați cu Estonian Air”.

Fondată în 1991, Estonian Air avea rol de feeder regional pentru Scandinavian Airlines în hub-urile acesteia din Stockholm, Oslo, Trondheim sau Copenhaga. Estonian Air avea 166 de angajați și o flotă compusă din 6 aeronave: 1 Embraer E170, 2 Bombardier CRJ700 și 3 Bombardier CRJ900, conform situației prezentată pe site-ul transportatorului în august 2015.

Читайте также  UPDATE!!! PRIMELE IMAGINI FILMATE LA LOCUL ACCIDENTULUI AVIATIC (VIDEO)