Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL IAȘI

Aeroportul Internațional Iași aflat într-o continuă expansiune, nu încetează să surprindă. După ce a crescut în ultimul an ca Făt-Frumos în 7 și și-a adăugat o mulțime de legături directe noi cu orașe europene, iată că Iașiul trece la următorul nivel și atacă alte piețe. Astfel, Dubai pare că va fi următoarea destinație către care ieșenii vor putea zbura direct, fiind prima către un alt continent.

Așa cum s-a anunțat astăzi, în cadrul conferinței de presă, din vara anului viitor va exista posibilitatea introducerii în programul de zbor a cursei directe Iași–Dubai și retur, pentru început cu două frecvențe pe săptămână.

Compania Flydubai a constatat, în urma studiilor și a datelor culese de echipa tehnică și în urma negocierilor constante cu conducerea Aeroportului Iași, că piața din regiunea noastră are un potențial uriaș, iar realizarea unei conexiuni directe Iași-Dubai va aduce beneficii în economia locală.

Unul dintre directorii companiei Flydubai, prezent astăzi la Iași, a anunțat că urmează să fie făcuți și alți pași în realizarea unui proiect durabil cu orașul nostru, iar asta înseamnă vizite la Iași, pentru evaluări tehnice, începând chiar de luna viitoare.

Hamad OBAIDALLA, Director Comercial al companiei Flydubai: „Datele înregistrate în România arată că piața este foarte importantă câtă vreme avem zboruri zilnice aici. Domnul director Marius Bodea vorbește cu insistență despre conectivitate, lucru care demonstrează cât de importantă este această conectivitate pentru regiunea dumneavoastră. De atfel, succesul companiei noastre constă tocmai în ideea de conectivitate,  legând mai multe culturi, realizând legături între oameni. Am evaluat, am urmărit și monitorizat evoluția Aeroportului Iași și ne interesează ideea de a realiza zboruri între Dubai și Iași. Avem o echipă care vine în Romania și face studii de vizibilitate în această privință. Există, într-adevar, potențial uriaș pe piața din Iași din N-E Romaniei către Dubai, și din Dubai către restul lumii”.

Читайте также  QATAR AIRWAYS A PRIMIT PRIMUL AIRBUS A350 XWB (FOTO ȘI VIDEO)

Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi: „Suntem onorați să avem alături de noi conducerea Flydubai, o companie tânără, de mare prestigiu, care înregistrează, poate, cea mai mare dinamică în zona unde operează. Aeroportul Iași a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii trei ani, însă regiunii noastre, cu un areal ce depășește 5 milioane de cetățeni, îi lipsește o conectivitate transoceanică, legatura cu un hub mondial, cum este Dubai. Începerea acestor discuții sunt foarte importante pentru Aeroportul Iași, pentru stabilirea parteneriatului cu compania Flydubai. Cu această legătură, regiunea noastră trece la un alt nivel – ca să fii conectat cu cel mai important hub al aviației la nivel mondial și cu cea mai atractivă destinație din lume, Dubai, este o șansă uriașă pentru Iași. Practic, această conexiune va duce la bunăstarea comunității noastre. Iar faptul că ajungem în hubul Emirates, Flydubai, plecând din Iași, cu Flydubai, spre Dubai, iar de acolo cu compania Emirates care poate realiza zboruri foarte lungi, înseamnă că vom putea ajunge peste tot în lume. Asta reprezintă evoluție într-o comunitate”.