Foto: ANNA.AERO

Previzibilul s-a întâmplat. Compania Necessair Consulting care a lansat brand-ul Fly Romania cu avioane ale operatorului Ten Airways deţinut de Ovidiu Tender a solicitat intrarea în insolvenţă. Spuneam că situaţia era oarecum previzibilă întrucât, deşi lansată cu surle şi trâmbiţe chiar în prezenţa lui Tender, noua companie aeriană a început cu zeci de anulări de zboruri din cauza gradului mic de ocupare a aeronavelor. În foarte scurt timp, oamenii văzându-se înşelaţi au refuzat să mai cumpere bilete iar blocajul s-a perpetuat aşa încât Fly Romania se vede nevoită să se pună acum la adăpost din faţa creditorilor nemulţumiţi printre care se află însuşi Ovidiu Tender, cel care a girat cu prezenţa sa lansarea brand-ului.

Ţap ispăşitor în toată povestea a căzut acum Cătălin Buţu, fost director general al companiei aeriene a lui Tender, Ten Airways şi actual administrator unic al Necessair Consulting. Văzând că treaba nu merge, Tender i-a făcut lui Buţu vânt din barca sa şi s-a delimitat categoric de activitatea Fly Romania. Ba mai mult şi-a luat şi avioanele lăsându-l pe Cătălin Buţu şi fără serviciul de director la Ten Airways şi fără visele frumoase legate de Fly Romania şi fără lichidităţi dar cu multe datorii.

Potrivit declaraţiilor lui Cătălin Buţu pentru NewsAir.ro făcute recent, Fly Romania împreună cu procesatorul de plăţi ar fi început deja să restituie banii pe bilete încasaţi de la aproximativ 3.500 de oameni.

Tribunalul Bucureşti va lua o decizie legată de cererea Necessair Consulting pe data de 3 septembrie.

Читайте также  AEROPORTUL ”TRAIAN VUIA” TIMIȘOARA: CREȘTERE A TRAFICULUI CU 26% ÎN 2016