Foto: FLY ROMANIA

După săptămâni întregi de tăcere şi lipsă de reacţie, reprezentanţii Ten Airways, companie care ar fi trebuit să opereze zboruri regulate sub brandul Fly Romania, încearcă să lămurească public lucrurile. După ultima solicitare oficială a NewsAir.ro pentru clarificarea situaţiei, transmisă săptămâna trecută, iată că Fly Romania răspunde astăzi tuturor celor care au zboruri rezervate sau aşteaptă să îşi primească banii pe bilete.

Iată comunicatul integral al Fly Romania, în continuare:

“Fly Romania îşi cere scuze tuturor pasagerilor care au achiziţionat bilete pentru neplăcerile aduse prin modificarea, respectiv anularea zborurilor din ultima perioadă. Compania precizează totodată că toate aceste modificări au fost cauzate de motive operaţionale, independente de voinţa companiei şi în ciuda eforturilor depuse în mod susţinut.

În aceste condiţii, Fly Romania face cunoscute următoarele:

– motivul anulării curselor este de ordin operaţional, procesatorul de plăţi a blocat plăţile către Fly Romania, fără preaviz, motivând o evaluare de risc nejustificată bazată pe gradul de încărcare a curselor. Lipsa fondurilor a dus la imposibilitatea operării curselor, generând o scădere imediată a încrederii pasagerilor şi respectiv a încetării vânzărilor

– adiţional, o subdimensionare a bugetului de marketing şi o campanie agresivă a concurenţei, au contribuit la scăderea vânzărilor.

– toţi pasagerii afectaţi de anularea curselor sub termenul legal de 14 zile au fost rerutaţi pe zborurile Fly Romania disponibile sau pe zboruri operate de alte companii şi/sau au primit banii înapoi pentru biletele achiziţionate, conform reglementărilor europene în vigoare

– procesul de rambursare a contravalorii biletelor pentru zborurile neefectuate este în desfăşurare şi toţi pasagerii îşi vor primi banii înapoi pe măsură ce procesatorul de plăţi online îi va elibera după verificarea prealabilă a datelor bancare ale cardurilor folosite.Vă menţionăm că întârzierile în rambursare se datorează procedurilor diferite ale procesatorului care auditează lunar încasările.

Читайте также  TIMIŞOARA-FRANKFURT HAHN ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU WIZZ AIR

– zborurile Fly Romania Bucureşti-Antalya nu au fost întrerupte şi sunt operate în parteneriat cu Air Bucharest, în aceleaşi condiţii de transport;

– în zilele următoare va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii procesatorului de plăţi pentru deblocarea sumelor aferente

– numărul pasagerilor care au achiziţionat bilete Fly Romania este de aproximativ 9400 (în medie un operator de curse regulate din România transportă aproximativ 6000 pasageri/zi)

– numărul pasagerilor transportaţi de Fly Romania este de 1290

– numărul pasagerilor Fly Romania rerutaţi pe alte companii este de aproximativ 3500

– numărul pasagerilor Fly Romania care urmează să fie rambursaţi este de aproximativ 3500

– numărul pasagerilor Fly Romania rambursaţi total sau parţial este de 1.110

– se analizează în continuare găsirea unei soluţii de transport pentru pasagerii din perioada următoare

Depunem eforturi în continuare pentru soluţionarea problemelor apărute şi ne exprimăm optimismul în ceea ce priveşte rezolvarea situaţiei cât mai rapid şi reluarea programului normal de zboruri”, se arată în comunicatul Fly Romania.

Ten Airways, companie aeriană deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender, a lansat zborurile regulate sub brandul Fly Romania operate de pe trei aeroporturi: Bucureşti Otopeni, Tulcea ţi Timişoara. Din păcate însă, în foarte scurt timp cursele au început să fie anulate iar nemulţumirea celor care îşi rezervaseră bilete s-a propagat rapid şi din cauza faptului că reprezentanţii operatorului nu au clarificat public lucrurile, generând, inevitabil, neîncrederea în companie. Ten Airways operează aeronave McDonnell Douglas 82 şi 83 având o vechime de peste 20 de ani.