Foto: NEWSAIR.RO

Compania low cost britanică easyJet renunţă, din nou, la operaţiunile sale din România. Începând cu orarul de vară 2015, operatorul nu va mai efectua zborul Londra Gatwick-Bucureşti. Informaţia a fost confirmată oficial pentru NewsAir.ro de Matteo Taddei, European PR Officer easyJet.

“easyJet confirmă că va înceta operarea zborului Londra Gatwick-Bucureşti începând din 27 martie 2015”, se arată în declaraţia oficială a companiei. În continuare, reprezentanţii transportatorului spun că “easyJet operează pentru a servi cel mai bine interesele companiei şi ale clienţilor săi, asigurând atractivitatea reţelei sale de destinaţii. Asta înseamnă că operatorul aerian îşi concentrează toate eforturile pentru menţinerea şi dezvoltarea rutelor sale care s-au dovedit a fi populare în rândul clienţilor.”

În prezent, easyJet operează patru zboruri pe săptămână de la Londra Gatwick la Bucureşti şi retur, în zilele de luni, joi, vineri şi duminică.

Aceasta a fost cea de-a doua tentativă eşuată a operatorului easyJet pe piaţa din România. Prima dată, compania low cost a venit la Bucureşti în 2007 şi a lansat zboruri directe spre Madrid şi Milano, la care a renunţat însă, după 4 ani de operare. Reprezentanţii operatorului s-au plâns atunci că zborurile, deşi populare printre români, nu erau profitabile din cauza costurilor operaţionale foarte mari determinate de taxele de la Otopeni. Mai apoi, exact acum un an, pe 17 octombrie 2013, easyJet a revenit în capitala România lansând cursa Londra Gatwick-Bucureşti. Din nou, avioanele portocalii au fost pline, iar transportatorul britanic părea să fie mulţumit mai ales că obţinuse o schemă de taxe avantajoase de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Despre lansarea de acum un an puteţi citi aici, unde puteţi găsi şi fotografii de la zborul inaugural. Iată însă că după un an de operare, Bucureştiul nu se mai încadrează în strategia de dezvoltare a companiei low cost. E-adevărat că între timp, la concurenţă directă pe relaţia Bucureşti-Londra a intrat şi eternul rival Ryanair care tocmai a dublat numărul zborurilor spre capitala Marii Britanii.