Foto: TRANSILVANIA AIRPORT

Ghinion pentru pasagerii care ar fi trebuit să ajungă în această seară sau să plece de la Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu-Mureș. Cel puțin două curse aeriene nu au putut să aterizeze sau să decoleze din cauza defectării sistemului de iluminare și ghidare al aeroportului, transmite Agerpres. Astfel, avionul care efectua zborul Paris Beauvais-Târgu-Mureș a aterizat în cele din urmă la Cluj, după două tentative nereușite la aeroportul de destinație, iar cursa spre Madrid a fost anulată, din aceleași motive, a declarat vicepreședintele executiv al Aeroportului ”Transilvania”, Luminița Gherendi, citată de Agerpres.

“Am încercat împreună cu Wizz Air să înlocuim zborul spre Madrid cu decolare de pe Aeroportul din Cluj-Napoca, însă acest lucru nu a fost posibil. Pasagerii care au avut bilete cumpărate pentru cursa Târgu-Mureș – Madrid vor fi reprogramați pe zborurile disponibile și li se va asigura cazare”, a precizat Luminița Gherendi.

În acest moment se lucrează la refacerea sistemului de iluminare și ghidare, a mai spus ea.

Totodată, pasagerii care au bilete pentru zborurile de mâine, marți, 8 decembrie, sunt rugați să se informeze de pe site-ul aeroportului despre situația zborului lor. Ar putea afla astfel dacă se va reuși repararea sistemului de iluminare pe timp de ceață. Asta în eventualitatea în care informațiile pe site sunt actualizate deoarece, la o simplă verificare, în această seară, la ora redactării acestui articol, pe site nu era niciun anunț de informare a pasagerilor cu privire la defecțiunea apărută și mai ales la urmările acesteia. Mai mult, zborul retur Madrid-Târgu-Mureș apare ca fiind întârziat deși cursa pereche Târgu-Mureș-Madrid a fost anulată. Altfel, toate cursele de mâine, 8 decembrie, figurează ”on time”. Prin urmare, mai bine dați un telefon la aeroport sau companiei pentru a vedea dacă mai zburați sau nu. Mâine, sunt programate patru curse cu plecare de la Târgu-Mureș către Memmingen, Dortmund, Budapesta și Londra Luton.