Moment important pentru cel mai mare operator aerian low-cost din Europa Centrală și de Est cu operațiuni și în România. Wizz Air a anunțat astăzi că a transportat aproape 7 milioane de pasageri în și din România în cursul anului trecut și a făcut-o chiar prin vocea CEO-ului companiei, József Váradi, care a venit personal la București. Puteți vedea înregistrarea integrală a conferinței de presă în video-ul de mai sus. Practic, operatorul low-cost maghiar transportă cât Blue Air și TAROM la un loc, acestea fiind, dealtfel, companiile aflate pe locurile 2 și 3 în funcție de numărul de pasageri transportați, conform Wizz Air. Blue Air și TAROM nu și-au făcut încă publice statisticile de trafic.

Deși operațiunile din România au cunoscut o creștere de 28% față de anul precedent și deși cursele din de la noi din țară generează circa 20% din business-ul total al Wizz Air, așa cum mi-a declarat Váradi, se pare că lucrurile vor încetini un pic anul acesta. Fapt demonstrat deja de schimbarea din mers a priorităților determinată de apariția altor oportunități, cum ar fi deschiderea unei baze la Londra Luton, prima pentru Wizz Air în vestul Europei, și acum, deschiderea unei alte baze surpriză la Viena, anunțată chiar în această săptămână. Ei bine, aceste 2 noi priorități au determinat o amânare a dezvoltării operațiunilor din România. Așa se explică întârzierea aducerii unei noi aeronave la Iași și amânarea lansării noilor curse de la această bază. Creștere va mai fi la București, anul acesta, de aproximativ 18%. La fel și rute noi. Dar contrar așteptărilor, conferința de presă nu a adus niciun alt anunț în această privință față de rutele anunțate anterior.

József Váradi a mai declarat că Wizz Air este pregătită să facă față unor eventuale nemulțumiri venite din partea piloților având în vedere scandalul cu echipajele care a provocat pierderi serioase rivalilor de la Ryanair anult trecut. Tocmai de aceea, pentru că piloții sunt foarte căutați pe piață și pot deveni foarte vocali, uneori, Wizz Air a demarat propriul program de training și încearcă să își formeze astfel proprii piloți pe care să-i țină apoi legați de companie cel puțin 6 ani.

Читайте также  ATERIZARE DE URGENȚĂ A UNUI AVION QATAR AIRWAYS DIN CAUZA UNOR FLĂCĂRI LA MOTOR (VIDEO)

Și tot József Váradi a mai anunțat că deocamdată nu există nici cea mai mică intenție de a deschide operațiuni long haul contrar zvonurilor apărute în piață cum că operatorul low-cost ar viza zboruri transatlantice din Londra Luton și curse spre India din Dubai. Wizz Air face foarte bine ceea ce face devenind specialist în zboruri low-cost pe distanțe scurte și medii și va continua să facă asta, la fel ca și până acum.

Iată, în continuare, comunicatul integral al companiei companiei Wizz Air:

”În 2017, Wizz Air a transportat mai mult de 28 de milioane de pasageri pe rutele sale la costuri reduse, cu 24% mai mult faţă de 2016. 14 aeronave noi s-au alăturat flotei Wizz Air, 13 Airbus A321 şi un Airbus A320, ceea ce face acum ca numărul total de aparate de zbor să ajungă la 88.  Aeronavele suplimentare vor crea alte 600 de locuri de muncă directe în cadrul companiei, iar mai mult de 3.500 de profesionişti în aviaţie lucrează acum în cadrul companiei aeriene ce are 27 de baze în 15 ţări, incluzând şi cele mai noi baze WIZZ de la Londra Luton în Marea Britanie şi Varna, în Bulgaria. Wizz Air va continua, de asemenea, să-şi dezvolte reţeaua de rute, cu alte şapte aeroporturi şi mai mult de 100 de noi rute ceea ce va însemna o creştere a reţelei la aproape 600 de rute către 145 de destinaţii în 44 de ţări.

Un alt punct de referinţă al acestui an a fost şi faptul că Wizz Air a semnat cea mai mare comandă de aeronave cu Airbus pentru achiziţionarea în viitor a încă 146 de aeronave Airbus din familia A320neo. Noul angajament, odată ce va fi aprobat de acţionarii companiei, va crește comanda totală de aeronave Airbus la un număr de 282, ceea ce va asigura un flux de aparate de zbor până la finalul anului 2026, care va permite companiei să crească continuu, precum şi să îşi reînnoiască flota şi să o păstreze ca una dintre dintre cele mai tinere şi mai eficiente din Europa.

Читайте также  SCĂDERE DE TRAFIC LA AEROPORTUL ORADEA ÎN 2015

Subliniind încă o dată angajamentul companiei de a le asigura pasagerilor o experienţă extraordinară, Wizz Air a crescut dimensiunea bagajelor gratuite cu 50%, a îmbunătăţit în continuare platformele sale online, inclusiv website-ul, cu tehnologii de ultimă oră şi aplicaţia WIZZ pentru dispozitive mobile și a lansat produse inovatoare (Fare Lock, Flexible Travel Partner) pentru a oferi şi mai multă flexibilitate pasagerilor frecvenți.

În 2017, Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România, a transportat peste 6,8 milioane de pasageri pe rutele sale cu prețuri reduse, ceea ce reprezintă o creștere cu 28% față de anul precedent. În cursul anului, WIZZ a lansat 17 noi rute din România și și-a extins bazele din Cluj-Napoca și Craiova adăugând două aeronave suplimentare și creând astfel peste 70 de locuri de muncă directe în cadrul companiei. Wizz Air nu oferă doar oportunități de călătorie accesibile clienților români și vizitatorilor țării, ci stimulează și piața locală a locurilor de muncă din sectoarele aviației și turismului, susținând în acest an 5.400 de locuri de muncă în industriile conexe din întreaga țară.

Continuând creşterea sa puternică, Wizz Air va avea 8,8 milioane de locuri la vânzare pe rutele sale din România în 2018, cu 16% mai mult decât anul trecut. După expansiunea deja anunţată pentru operaţiunile din România, Wizz Air va avea alocate 24 de aeronave la cele şase baze, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi şi Timişoara, iar numărul de angajaţi orientaţi către pasageri va ajunge la peste 950. WIZZ oferă, de asemenea, zboruri la costuri reduse din Constanţa, Satu–Mare, Suceava şi Tîrgu Mureş. În prezent, reţeaua WIZZ din România este formată din 143 de rute, inclusiv zborul intern Bucureşti – Cluj-Napoca.

Читайте также  ALEGE NOUA GENERAȚIE DE AMBASADORI WIZZ AIR (FOTO)

Reconfirmând angajamentul pentru baza de la București, la finalul unui an record, cu 3,1 milioane de pasageri transportați și o creștere cu 19%, Wizz Air a anunțat că va aloca a 10-a aeronavă la Aeroportul Otopeni în iunie. Extinderea flotei va permite companiei să lanseze trei noi rute din România spre Atena, Goteborg și Nisa. WIZZ oferă acum 48 de rute spre 20 de țări din București.”

József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air, a declarat: „2017 a fost un an al expansiunii masive pentru Wizz Air. Am avut creşteri semnificative în toate sectoarele de business care au determinat ca WIZZ să devină una dintre companiile aeriene cu cea mai mare creştere şi care au așezat fundaţia pentru viitoarea dezvoltare a companiei în următorul deceniu. Cu modelul nostru de business dovedit ultra-low-cost, cu echipajul extrem de competent şi orientat către client, cu flota noastră tânără şi de ultimă generaţie, precum şi cu servicii excelente, suntem bine poziționați să devenim compania aeriană pe care o aleg pasagerii frecvenți din toate ţările în care operăm, să ne continuăm creşterea rapidă şi consistentă şi să aducem şi mai multe oportunităţi de călătorie în Europa şi în afara sa.”