Foto: SBZAIRPORT/FACEBOOK

După ce săptămâna trecută, Aeroportul Iași a anunțat o creștere importantă a numărului de pasageri înregistrați în ianuarie 2015, iată că acum e rândul Sibiului să se mândrească cu un salt spectaculos. Astfel, potrivit informațiilor postate de Aeroportul Internațional Sibiu pe pagina proprie de Facebook, creșterea numărului de pasageri din prima lună a acestui an față de aceeași perioadă a lui 2014 a fost de aproape 50%. În cifre exacte, obținute din surse proprii, această creștere arată cam așa:

– ianuarie 2014 – 10,451 pasageri

– ianuarie 2015 – 15,452 pasageri

Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu nu vor să se oprească aici, evident. Potrivit presei locale, în 2015, AIS vrea să introducă încă 4 zboruri noi către destinații externe nedeservite încă. Până la finalul acestei luni va fi gata cercetarea de piață pentru identificarea acestor destinații, potrivit sibiu100.ro care o citează pe Nicoleta Boborodea, purtător de cuvânt al aeroportului. Țările vizate sunt Spania, Italia și Franța. De altfel, potrivit unui chestionar online realizat anul trecut de AIS, cele mai căutate destinații către care oamenii doreau zboruri rezultaseră a fi Paris, Barcelona și Roma.

Aeroportul Sibiu a înregistrat oricum un record propriu de trafic în 2014 când a numărat pentru prima dată în istorie peste 200,000 de pasageri, mai exact 250,432.

Читайте также  TIMIŞOARA-MEMMINGEN ŞI TIMIŞOARA-BARI ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU WIZZAIR