Foto: VOCEATRANSILVANIEI.RO

Aeroportul Internațional Baia Mare este al doilea aeroport care raportează deja o creștere a traficului de pasageri în 2014. Potrivit informațiilor furnizate NewsAir.ro de către oficialii aeroportului, în anul care a trecut, aerogara a fost tranzitată de 20,465 de pasageri față de 16,798 în 2013.  Numărul decolărilor și aterizărilor a fost, de asemenea, în creștere cu 13%, spun reprezentanții de la Baia Mare, până la 1,126 de mișcări.

Planurile pentru 2015 sunt ambițioase și se referă, în principal, la modernizare și extinderea pistei. Astfel, reprezentanții BAY au declarat pentru NewsAir.ro că pe 17 decembrie 2014, Guvernul a aprobat Memorandumul prin care Aeroportul din Maramureș va primi, până la finalul anului, o finanțare de 9 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea pistei de decolare-aterizare, a platformei de îmbarcare și a căilor de rulare.

“Prin programul Operațional Sectorial Transport, România are alocate fonduri europene nerambursabile pentru investițiile în infrastructura de transport din sectorul rutier, feroviar, naval și aeroportuar, pentru o dezvoltare sustenabilă a infrastructurii de transport din România. Prelungirea pistei este un punct strategic al modernizării aeroportului pentru ca aeronavele mediu-curier de pasageri și cargo să poată ateriza la Baia Mare, fapt care în acest moment este imposibil din cauza lungimii, lățimii și capacității portante reduse a pistei decolare-aterizare. Acest lucru a făcut ca numeroți investitori să fie reticenți la adresa județului Maramureș, având în vedere distanța mare între Baia Mare și aeroporturile regionale proxime care permit astfel de curse. Un aeroport modern pentru Maramureș reprezintă încă un pas spre o economie prosperă a zonei, însemnând mai multe investiții și noi locuri de muncă”, a declarat pentru NewsAir.ro dipl. ing. Traian Brad, operations manager la Aeroportul Internațional Baia Mare.

Читайте также  AEROPORTUL IAȘI, PE CALE SĂ ATINGĂ MILIONUL DE PASAGERI: TRAFIC MAI MULT DECÂT DUBLU ÎN 2016

În prezent, de la Aeroportul Internațional Baia Mare efectuează zboruri regulate doar compania TAROM către/de la București.