Foto: AEROPORTUL SATU MARE

Creștere de trafic și la Aeroportul Satu Mare, în 2015, potrivit cifrelor furnizate NewsAir.ro de către reprezentanții aerogării. Astfel, în anul anterior, pe aici au trecut 17,212 pasageri față de 12,644 în 2014. Conform reprezentanților aeroportului, s-a înregistrat astfel o creștere a numărului de pasageri de 27%. Și numărul aterizărilor și decolărilor a înregistrat o creștere importantă de 12%, de la 994 în 2014 la 1,132 de mișcări de aeronave în 2015.

Pentru anul 2016, reprezentanții aeroportului Satu Mare spun că își doresc să continue această creștere, mai ales că vor fi finalizate și lucrările de modernizare.

”În luna mai a acestui an, se va finaliza proiectul de reabilitare și modernizare suprafețe de mișcare și extindere aerogară la Aeroportul Satu Mare. Lucrările cuprind reabilitarea pistei de aterizare/decolare de 2500m, prin refacerea dalelor din beton, aceasta primind în final un strat subțire de covor asfaltic; se refac suprafețele de beton ale căii de rulare și platforma de îmbarcare, precum și toate categoriile de rosturi aferente; se modernizează sistemul de balizaj de la CAT I în prezent la CAT II; se reface  sistemul de canalizare pluviala și drenaje. În urma finalizării proiectului de extindere a Aeroportului Satu Mare, acesta va beneficia de un terminal nou plecări/sosiri, extins în proporție de 82,66% față de cel existent, fapt ce va duce la creșterea capacității de operare de la 100 de pasageri/ora de vârf/flux/sosiri/plecări în prezent, la 200 de pasageri/oră de vârf/flux/sosiri/plecări, sisteme performante de securitate și procesare bagaje, un design modern cu grad de confort și servicii aduse la standarde europene”, au declarat pentru NewsAir.ro oficialii de la Satu Mare.

Читайте также  AEROPORTUL ORADEA ÎȘI ÎNCEPE ASCENSIUNEA CU PESTE 40,000 DE PASAGERI ÎN 2016

În ceea ce privește noutățile de trafic, au fost demarate discuții cu companii aeriene pentru deschiderea de noi curse regulate, cu plecare de la Satu Mare, precum și pentru curse charter pentru sezonul estival 2016.